""
""

Kako je bivša uprava Partizana zahvaljujući Andriji Živkoviću ugasila „požar“...

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.12.15. | 09:29

Bivši potpredsednik crno-belih otkrio razloge prodaje ekonomskih prava na ugovor supertalentovanog krila

Ugovor Andrije Živkovića i aranžaman sa investicionim fondom Pinija Zahavija pretvorio se u noćnu moru odlazeće uprave crno-belih! Partizan će na jednom od najtalentovanijih igrača Evrope zaraditi samo mrvice. I to u najboljem slučaju, ukoliko krilni napadač ove zime napusti Humsku. Ako se to ne dogodi, šampion će Zahaviju morati da vrati pozajmicu od 1.250.000 evra, plus penale u iznosu od milion evra (ukupno 2.250.000).

Kao krivce za takav aranžman svi su označili bivšu upravu, a bivši potredsednik crno-belih Ratomir Babić objasnio je ceo slučaj u intervju za Novosti.
„Cela ta priča dobija drugačiju dimenziju ako se gleda samo iz ove perspektive. Mi smo tada bili u ozbiljnom finansijskom problemu, sa neisplaćenim zaradama, premijama, pretnjama štrajkom. Najbolje bi bilo da smo mogli da podignemo kredit, ali kako nismo, tražili smo mogućnost da preživimo. Da objasnim plastičnije, kada vatra gori morate da pronađete način da ugasite požar“, rekao je Babić za Novosti.

Izabrane vesti

Kadaje došlo do realizacije posle tadašnja uprava Partizana otputovala je u Izrael.
„Darko Grubor i ja smo otišli, uz saglasnost Upravnog odbora, u Tel Aviv i tamo precizirali aranžman, po kojem smo 50 odsto prava na igrača prodali za 1.250.000 evra. To nije nikakva tajna, niti nešto što ne može da se proveri u spisima koji stoje u klubu. Mi smo na taj način uspeli da ugasimo požar i isplatimo zaostala dugovanja prema radnoj zajednici i igračima.Moram da kažem da smo tada otvoreno i korektno razgovarali i sa Andrijinim ocem Jovicom i sa menadžerom Đorđevićem. Da se razumemo, mi kao klub imamo prava da raspolažemo sa našim igračem, sa delom kojim je Partizan u tom trenutku raspolagao. Pri dogovoru oko novog ugovora, Andrijinom ocu smo obećali 15 odsto od prodaje, dok je sa Đorđevićem dogovoreno da njemu pripadne deset odsto“, otkrio je Babić.

(Foto Star Sport)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

SuperligaSrbijaRatomir BabićPini ZahaviFK PartizanEvropaAndrija Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara