""
""

Kako je Dirk Kajt stigao u Liverpul? Za sve je kriv jedan Crnogorac

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.17. | 15:44

Posle manjih peripetija, Holanđanin je završio na Enfildu. Dva poziva promenila su sve...

U očima navijača Liverpula verovatno nikada neće dostići visine večnog kapitena Stivena Džerarda, ali Dirk Kajt ostaće upamćen kao jedna od legendi novije ere Redsa.

Izabrane vesti

Čovek koji je doneo trofej u Liga kupu 2012. godine, kao i strelac nekoliko važnih golova u vreme dok je nosio crveni dres možda nikada ne bi ni stigao na Enfild da nije bilo jednog - Crnogorca. 

Da, dobro ste pročitali. Ali, bilo je tu dosta peripetija. Taj isti čovek mogao je lako da odvede Kajta u Valensiju, u vreme dok je i sam bio igrač na Pirinejima, još u vreme kada je Slepe miševe vodio Rafa Benitez. Ali, tek nešto kasnije Španac je okrenuo dotičnog igrača iz Crne Gore i tako je počela jedna zanimljiva priča. Ako ste se pitali - o kome se radi, u pitanju je Igor Gluščević
"Bilo je to vreme kada je Dirk Kajt tek počinjao karijeru. Znao sam i Dirka sa kojim sa igrao u Holandiji, u Utrehtu", kaže nekadašnji fudbaler Vitesea i Utrehta, da bi zatim otkrio:
"Kasnije sam otišao u Španiju i bio najbolji stelac treće lige u Španiji, a onda sam upoznao i Rafu Beniteza. Znao sam Rafu dobro. Jednog dana uzeo sam telefon i rekao mu: 'Dovedi Dirka Kajta'. Ali, tada je Benitez bio trener moćne Valensije, a Kajt je bio premlad. Valensija, tada osvajač Kupa UEFA i drugih titula bila je prevelika za igrača od 20 godina".

Ali, sve je ipak došlo na svoje 2006. godine. 
"Kajt je u međuvremenu otišao u Utreht, pa zaigrao za Fajenord, gde je živa legenda. Fajenord ga je doveo za jako male pare. Dve godine kasnije Benitez je došao na mesto menadžera Liverpula. A onda sam dobio poziv od njega i pitanje: 'Šta sada misliš o Kajtu'. Bio je to znak za njegov dolazak u Liverpul".

U međuvremenu i Gluščević je sam stigao na Enfild. I danas radi kao skaut Redsa. Eto, šta ti je život. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaLiverpulIgor GluščevićEvropaEngleskaDirk Kajt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara