"Zabrljao, ali bez posledica: Granit Džaka"
"Zabrljao, ali bez posledica: Granit Džaka"

Kakva ludnica u Menhengladbahu: Tri gola sa igračem manje Koltova i pobeda za četvrto mesto (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.15. | 19:25

Darmštat nije iskoristio brojčanu prednost nakon isključenja Džake

Zabrljao, ali bez posledica: Granit Džaka

Put od pakla do raja prošli su ovog popodneva fudbaleri Borusije iz Menhengladbaha koji su sa igračem manje uspeli da savladaju Darmštat sa 3:2 i probiju se na četvrto mesto Bundeslige. Strašan uspeh za ekipu Andrea Šuberta, koji je preporodio Koltove od kako ih je preuzeo nakon očajnog starta i koji ih polako vraća u vrh nemačkog fudbala.

Izabrane vesti

Očajno je počeo dan za domaćina. Sandro Vagner je izigrao odbranu Borusije, idealno poslužio Marsela Helera, a ovaj u 28. minutu rutinski matirao Jana Zomera za 0:1. Samo osam minuta kasnije, novi problem za domaćina.

Švajcarac Granit Džaka je bez ikakvog razloga na sredini terena udario bez lopte Petera Nijemejera, a glavni sudija mu je odmah pokazao put u svlačionicu. Novo isključenje učinilo je fudbalera poreklom sa Kosova najmlađim igračem koji je sakupio pet crvenih kartona u istoriji Bundeslige i doneo veliki problem domaćem timu.

Ipak, i tako osakaćen Menhengladbah je stigao do izjednačenja, za koje se pobrinuo Lars Štindl lepim udarcem u 44. minutu, a samo što je krenulo drugo poluvreme Havard Nordveit je demonstrirao majstorstvo i iz fantastičnog slobodnog udarca doveo je domaćina u vođstvo od 2:1.

Darmštat se nije predavao, imao je inicijativu u većem delu meča, a do izjednačenja su stigli u 68. minutu. Ovaj put, Haler se revanširao Sandru Vagneru, poslužio ga, a nekadašnji klinac Bajerna matirao je Zomera za 2:2.

Gostujući tim je nastavio da napada i posle tog izjednačenja, brojčano nadmoćniji želeli su da dođu do sva tri boda, ali je u 85. minutu Šveđanin Oskar Vendt sjajno pobegao odbrani gostiju i rutinski u situaciji jedan na jedan pogodio mrežu za konačnih 3:2, koji su navijačima Koltova doneli neopisivo slavlje. Zasluženo, za miran zimski san, jer u Bundesligi sledi pauza od mesec dana. 

BUNDESLIGA, 17. kolo:

Petak:

Šalke – Hofenhajm 1:0 (1:0)
/Čupo-Moting 28/

Subota:

Ajntraht – Verder 2:1 (1:1)
/Majer 31, Ajgner 49 - Pizaro 29/

Keln – Borusija Dortmund 2:1 (0:1)
/Coler 83, Modest 90+1 - Sokratis 19/

HSV – Augzburg 0:1 (0:0)
/Moravek 76/

Hanover – Bajern 0:1 (0:1)
/Miler 40pen/

Ingolštat – Leverkuzen 0:1 (0:0)
/Čičarito 73/

Štutgart – Volfzburg 3:1 (2:1)
/Didavi 22, 47, Kostić 31 - Arnold 14/

Nedelja:

Herta – Majnc 2:0 (1:0)
/Darida 34, Kalu 54/

Menhengladbah – Darmštat 3:2 (1:1)
/Štindl 44, Nordveit 51, Vendt 86 - Heler 28, Vagner 67/

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Oskar VentNemackaLars ŠtindlGranit DžakaDarmštatBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara