""
""

Kakva osveta Adema Ljajića! Fudbalsko šamaranje Delija Rosija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.04.13. | 16:58

Fenomenalna igra našeg veziste koji je upisao gol, asistenciju, iznudio crveni karton i bio igrač utakmice u pobedi Fiorentine od 3:0 nad Sampdorijom kojom je Viola preskočila Milan

 

Izabrane vesti

Pre otpirilike godinu dana Delio Rosi je šamarao Adema Ljajića na klupi Fiorentine i izazvao skanadal o kojem je brujao ceo svet... Čekao je sjajni Novopazarac priliku za osvetu i dočekao ju je danas u prvom međusobnom okršaju protiv bivšeg trenera od tog čuvenog incidenta. Ljajićeva osveta je bila „fudbalsko šamaranje“. Postigao je gol, imao asistenciju, iznudio crveni karton rivala i bio prva violina Fiorentine demoliranju Rosijeve Sampdorije.

Na krilima Ljajića Viola je pregazila Samp u Đenovi, a Rosi je samo mogao da nemoćno gleda kako „neposlušni sin“ kao nožem cepa njegovu odbranu. Na kraju, konačnih Sampdorija – Fiorentina 0:3 najbolje govore o dešavanjima na terenu. Ovom pobedom Viola je prestigla Milan u borbi za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a Rosoneri večeras moraju da pobede Kataniju ako žele da se opet nađu ispred Ljubičastih.

Trijumf Viole je najavio odlični Kolumbijac Kuadrado prelepim golom sa nekih 18 metara.

A, onda je na scenu stupio Ljajić. Driblao je po šesnaestercu Sampdorije, a onda se namestio, naciljao i kroz „šumu nogu“ plasirao loptu u suprotan ugao Sampdorijinog gola.

Ulogu strelca je potom zamenio rolom asistenta. Protutnjao je po desnom krilu, izdržao čuvara na leđima, skoro da je ušao u peterac domaćih, a onda je kao na tacni poslužio Akvilanija koji pogađa za konačnih 3:0.

Koliko je Ljajić danas bio dominantan govori i podatak da je štoper domaćih Gastaldelo potpuno izgubio živce i pokušao da ga na kraju zaustavi divljački startom zbog kojeg je zaradio crveni karton. Ljajić je zbog tog starta morao da napusti teren i ustupi mesto El Hamdauiju, a „Skaj Italija“ ga je proglasio za igrača utakmice...

Ako se Fiorentina na kraju dokopa trećeg mesta i kvalifikacija za Ligu šampiona, nema sumnje da će Ljajić biti heroj tog podviga jer je u poslednjih mesec dana kada se sve lomilo, bio najbolji igrač Viole i postizao najvažnije golove.

U gradskom derbiju, Juventus je tek u finišu meča slomio otpor Torina i lsavio sa 2:0. Odolevali su Bikovi sve do 86. minuta kada je Vidal po ko zna koji put ove sezone bio spasilac Stare dame, a onda je i Markizio u sudijskoj nadoknadi rešio sve dileme. 

Preko potrebne bodove je osvojio i Palermo i isplivao iznad linije ispadanja. Sicilijanci su na svom terenu minimalcem savladali očajni Inter koji je jedva skrpio tim zbog brojnih povreda. Čovek odluke je bio Josip Iličić. Sjajni Slovenac je još jednom pokazao kakvu levicu ima i topovskim udarcem sa ivice šesnaesterca matirao nemoćnog zemljaka Handanovića. Zdravko Kuzmanović je igrao do 86. minuta i uklopio se u Interovo sivilo...

Veliki posao za Palermo je odradila i Roma koja je sa 4:0 demolirala Sijenu koja je sve bliža Seriji B. Napadači Vučice su pregazili odbranu Tosakanaca. Osvaldo je postigao het trik, ali moramo istaći Lamelu i Totija koji su odigrali sjajan meč i majstorskim asistencijama, prodorima i šutevima dovodili do ludila odbranu Sijene.

Sijenu je prestigla i Đenova koja je uz mnogo muka slavila u Veroni protiv Kjeva golom Marka Borijela u 73. minutu i čini se da će Grifoni i Palermo odlučivati o trećem putniku za Seriju B.

SERIJA A - 34. kolo:

Subota:
Atalanta - Bolonja 1:1 (1:1)
/Đorđi 67 - Đilardino 76/

Kaljari - Udineze 0:1 (0:0)
/Pereira 56/

Peskara - Napoli 0:3 (0:0)
/Inler 46, Pandev 58, Džemaili 81/

Nedelja:
Sampdorija - Fiorentina 0:3 (0:2)
/Kuadrado 36, Ljajić 41, Akvilani 73/

Roma - Sijena 4:0 (3:0)
/Osvaldo 14, 41, 67, Lamela 16/

Kijevo - Đenova 0:1 (0:0)
/Borijelo 73/

Palermo - Inter 1:0 (1:0)
/Iličić 10/

Torino - Juventus 0:2 (0:0)
/Vidal 86, Markisio 90+2/

Parma - Lacio 0:0

20:45 Milan - Katanija


tagovi

Adem LjajićAlberto AkvilaniArturo Vidaldelio rosiĐenovaErik LamelaEvropaFjorentinaFrančesko TotiHuan KuadradoInterItalijaJosip IličićJuventusKjevoKlaudio MarkizioLacioMarko BorijeloPablo OsvaldoPalermoParmaRomaSampdorijaSerija ASijenaTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara