""
""

Kaleri krenuo putem Teveza i Maskerana! Prva evropska stanica - Vest Hem

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.08.16. | 20:20

Počinje evropska avantura mladog napadača

Bilo je vreme da konačno oseti čari evropskog fudbala! Džonatan Kaleri (22) je posle neuspelih prelazaka u Čelsi, Inter i Palermo konačno dogovorio transfer koji će mu otvoriti vrata Starog kontinenta, a nakon toga samo je nebo granica. Talentovani argentinski golgeter krenuo je putem kojim su pre tačno deset godina krenuli Karlos Tevez i Havijer Maskerano kada su otišli iz Korintijansa i došli u - Vest Hem.

Izabrane vesti

Dugo su Čekićari tražili klasičnu devetku i nekog ko bi mogao da napravi ozbiljnu konkurenciju Endiju Kerolu i Eneru Valensiji i napravi veliki uticaj na igru. Bili su u konkurenciji Aleksandre Lakazet i Karlos Baka, te Visam Ben Jeder i Mario Mandžukić, ali je izostanak evropskog izazova tokom sezone značajno uticao da njihovi odgovori budu odrični, uprkos jakim finansijskim ponudama. Ali, Kaleri je u Vest Hemu našao idealnu sredinu za dalji razvoj karijere i odskočnu dasku za najveće evropske klubove. U klub iz Londona stiže na jednogodišnju pozajmicu, uz opciju otkupa ugovora narednog leta. 

PRATITE DEŠAVANJA SA TRANSFER PIJACE

Bio je još zimus na pragu Intera, pa se transfer izjalovio, kao i Palerma, ali nije bilo dovoljno volje sa obe strane da se posao privede kraju. Međutim, Vest Hem nije mogao da odbije, a u izjavi za ESPN potvrdio je da vrlo brzo stiže u novi klub.
"Istina je, dogovorio sam sve uslove saradnje sa Vest Hemom. Jedva čekam da dođem u novi klub, nadam se da ću se brzo navići na novu sredinu", rekao je Kaleri u kratkoj izjavi. 

Početkom jula Vest Hem je započeo tajne pregovore sa Kalerijevim klubom Deportivom Maldonadom, koji ga je kupio početkom godine iz Boke Juniors. Ali ga i odmah prosledio na pozajmicu u Sao Paolo gde je postigao 16 golova na 31 utakmici i bio najbolji Kopa Libertadoresa.

U međuvremenu Čekićari su odradili potrebnu papirologiju za dobijanje radne dozvole, a kako navodi i Kalerijev menadžer – odbio je Barselonu jer ne želi da srlja i nestane kao mnogi mladi igrači koji su prerano odlazili u sredine gde je pritisak ogroman. 

Sve informacije vezane za aktuelni prelazni rok možete pročitati u našem SPECIJALU, ili klikom na tag "LETNJI PRELAZNI ROK 2016".

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaletnji prelazni rok 2016EvropaEngleskaDžonatan Kaleri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara