""
""

Kalin Lukas, nekadašnja želja Partizana, dobio otkaz u Memfisu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 10.11.14. | 09:28

Lukas je u Evropi već igrao za grčki Olimpijakos i turski Banvit, a prošlu sezonu proveo je u razvojnoj ligi

Američki plejmejker Kalin Lukas, koji je pre nekoliko godina bio na meti Partizana, dobio je danas otkaz u NBA ligašu Memfisu i sada je slobodan igrač. 

Izabrane vesti

Partizan je od letos u potrazi za plejmejkerom, a ovaj košarkaš u vezu sa crno-belima dovođen je u leto 2011. godine, ali su crno-beli tada odlučili da dovedu Ejsija Loa, a Lukas je otišao u grčki Olimpijakos.

Međutim, već u januaru 2012. godine, priča oko transfera bila je ponovo aktivna, pošto je postojala mogućnost da Partizan i Olimpijakos naprave trampu Lo-Lukas.

Ipak, Lo je na kraju otišao u Olimpijakos koji je platio određeno obeštećenje, a Lukas nije pojačao crno-bele, već je otišao u turski Banvit. Partizan je tada na poziciji plejmejkera doveo Dominika Džejmsa.

U turskom Banvitu 25-godišnji Lukas zadržao se gotovo godinu i po dana.

Lukas je 25. septembra ove godine potpisao ugovor sa Memfisom, pa je mesec dana kasnije otpušten. Ipak, Grizliji su ga ponovo potpisali 4. novembra na sedam dana, ali je sada ponovo slobodan u izboru nove sredine.

Prošle sezone Lukas je igrao u razvojnoj ligi NBA za Ajova Enerdži, gde je prosečno beležio 15,1 poen i pet asistencija po utakmici. Ovaj košarkaš studirao je na univerzitetu Mičigen Stejt.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Jadranska ligaKalin LukasFK PartizanSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara