"Kuzmić, Dženkins i Simonović"
"Kuzmić, Dženkins i Simonović"

Kalkulacije: Koliko je pobeda potrebno Zvezdi?

Vreme čitanja: 3min | sub. 11.03.17. | 08:59

Crveno-beli su u mogućnosti da gledaju samo sebe i sopstvene rezultate, a veliko olakšanje bi moglo da im predstavlja eventulano slavlje protiv indisponiranog Armanija, nerednog četvrtka u Milanu

Kuzmić, Dženkins i Simonović

Poraz od Real Madrida nije boleo Crvenu zvezdu. Ne zbog toga što se takav epilog negde mogao i naslutiti, već zbog činjenice da je Darušafaka sinoć prema očekivanjima položila oružje u Pireju.

Izabrane vesti

Tako su meta i odstojanje među timovima koji konkurišu za plasman među osam najboljih ostali gotovo nepromenjeni, a jedino pomeranje napravila je Baskonija, koja je u četvrtak priredila prvorazredno iznenađenje u Istanbulu i savladala Fenerbahče. Baskonija, Panatinaikos i Crvena zvezda u ovom trenutku imaju identičan skor od 14 pobeda i 11 poraza, ali su crveno-beli tek na sedmoj poziciji zbog lošije koš razlike u ovom trenutku. Međutim, ako se na kraju sezone bude desilo da bude imala isti skor sa klubom iz Vitorije, biće u prednosti zbog boljeg međusobnog skora, što nije slučaj i sa Panatinaikosom.

Do kraja ostao meč manje, a ista meta, isto odstojanje!

Ali, o tom potom. Izabranike Dejana Radonjića u ovom trenutku najviše interesuje devetoplasirana Darušafaka, koja ima dve pobede manje i biće protivnik crveno-belima u poslednjem kolu ligaškog dela sezone, a u prilog joj ide i pobeda iz Beograda sa starta takmičenja. Ipak, sastav Dejvida Blata pre toga očekuju utakmice na domaćem terenu sa Barselonom i Galatasarajem, odnosno gostovanja u Moskvi i Bambergu, pa je jasno da će mu za dostizanje velikog cilja biti potreban gotovo perfektan skor, što će biti teško ostvarivo, s obzirom da je sastav iz Istanbula zabeležio tek dve pobede u poslednjih sedam kola.

Ispod Zvezde je i Anadolu Efes, koji je sinoć protiv Bamberga odigrao ispod svakog kriterijuma, pa će sada morati da ide težim putem do četvrtfinala, a u poslednja tri kola ga očekuju mečevi sa evropskim gigantima Fenerbahčeom, Olimpijakosom i Real Madridom.

Gudurić i Lazić

Srpski šampion je u mogućnosti da gleda samo sebe i sopstvene rezultate, a veliko olakšanje bi moglo da mu predstavlja eventulano slavlje protiv indisponiranog Armanija, nerednog četvrtka u Milanu (20.45). Crveno-beli će nakon toga ugostiti Olimpijakos, a u dvoranu Aleksandar Nikolić do kraja ligaškog dela sezone stiže i Uniks. Pre okršaja sa ekipom iz Kazanja, Radonjićev tim će gostovati Barseloni, dok je za poslednje kolo zakazan pomenuti okršaj sa Darušafakom.

U ovom trenutku je teško prognozirati, jer će mnogo toga zavisiti od rezultata direktnih konkurenata, ali na prvi pogled deluije da bi crveno-bele dve pobede dovele nadomak plasmana u TOP 8 fazu, a svaka dodatna mogla da utiče i na bolji plasman na tabeli. Ipak, ostaje da se vidi kako će se odvijati ostali rezultati, jer je dosadašnji tok takmičenja pokazao da su svake prognoze prilično nezahvalne.

RASPORED DO KRAJA LIGAŠKOG DELA EVROLIGE:

BASKONIJA (skor 14-11)

17. mart: CSKA (D)
21. mart: Bamberg (G)
23. mart: Panatinaikos (D)
31. mart: Galatasaraj (G)
6. april: Žalgiris (D)

PANATINAIKOS (14-11)

16. mart: Real Madrid (D)
21. mart: Armani (D)
23. mart: Baskonija (G)
31. mart: CSKA (D)
6. april: Makabi (G)

CRVENA ZVEZDA (14-11)

16. mart: Armani (G)
22. mart: Olimpijakos (D)
24. mart: Barselona (G)
31. mart: Unisk (D)
7. april: Darušafaka (G)

ANADOLU EFES (13-12)

16. mart: Makabi (D)
21. mart: Žalgiris (G)
23. mart: Fenerbahče (D)
30. mart: Olimpijakos (D)
7. april: Real Madrid (G)

DARUŠAFAKA (12-13)

17. mart: Barselona (D)
22. mart: CSKA (G)
24. mart: Galatasaraj (D)
30. mart: Bamberg (G)
7. april: Crvena zvezda (D)

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Anadolu EfesBaskonijaFK Crvena zvezdaDejan RadonjićDejvid BlatEvroligaEvropaSrbijaTurskaVelimir Perasovic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara