"Tragičar utakmice Dani Alves "
"Tragičar utakmice Dani Alves "

Kamp Nou neće plakati za Danijem Alvesom: Malaga slavila u Barsi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.02.15. | 17:45

Huanmi kaznio kardinalnu grešku iskusnog beka Blaugrane i gostima iz Andaluzije doneo neočekivanih 1:0

Tragičar utakmice Dani Alves Kraj trijumfalne serije Barselone od šest pobeda u Primeri. I to na njenom bunjištu. Malaga je iskopala rov na 25 metara od svog gola i zaustavila juriš kaznene ekspedicije Luisa Enrikea, a u napadu se okoristila trenutkom nepažnjeg iskusnog Danija Alvesa, koji glavom kao da je već napustio Kataloniju. Dete kluba iz Andaluzije Huanmi kaznilo je kardinalnu grešku 31-godišnjeg beka i gostima donelo minimalac od 1:0.

Rezultat koji Malagu vraća u trku za mesto u Ligu Evrope. I rezultat koji Realu daje šansu da u slučaju nedeljne pobede na gostovanju kod Elčea najljućem rivalu u šampionskoj trci odmakne na velika četiri boda prednosti. I sve to zaslugom Alvesa, Brazilca koji će na leto napustiti klub sa kojim je osvojio 16 trofeja, četiri puta bio prvak Španije, po dva puta pokorio Evropu i svet... Amaterski pas ka Klaudiju Bravu u osmom minutu utakmice. Apsolutno nedostojan igrača takvog renomea.

Izabrane vesti

U očima 21-godišnjeg Huanmija, momka koji je ponikao u Malagi i koji je još 2010. postao najmlađi strelac u istoriji andaluzijskog kluba, zaiskrila je varnica. Takav poklon morao se oberučke prihvatiti. Bravo je bio nemoćan.


Sve posle toga predstavljalo je pokaznu vežbu trenera Malage Havija Garsije. Ničeg atraktivnog u igri gostiju. Osim za ljubitelje fudbalske taktike vojničke discipline zbog koje su Andalužani podsetili na Murinjov Čelsi iz najdefanzivnijih dana. Na momente je izgledalo kao da Garsija poput lutkara postavlja igrače na svoja mesta. Prostor za grešku maltene da nije postojao. Ekipa Malage se po terenu kretala kao dobro obučena rimska kohorta. Ni asovi kakvi su Leo Mesi, Nejmar i Luis Suarez nisu znali kako da probiju bedem pred golom Idrisa Kamenog

Antifudbal. U svrsi fudbalskog trijumfa.

Primera 24. kolo:

Petak:

Hetafe - Espanjol 2:1 (1:1)
/Sarabija 33, Vaskez 57 - Arbilja 89/

Subota:

Barselona – Malaga 0:1 (0:1)
/Huanmi 8/

18.00 Kordoba – Valensija
20.00 Atletiko Madrid – Almerija
22.00 Deportivo - Selta

Nedelja:

12.00 Sosijedad – Sevilja
17.00 Atletik Bilbao – Rajo
19.00 Viljareal – Eibar
21.00 Elče - Real Madrid

Ponedeljak:

20.45 Levante - Granada

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraMalagaHuanmiEvropaDani Alves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara