Kanalesova ispovest posle horora sa povredama: Nikada nisam izgubio osmeh, ožiljci su me terali da rastem

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.19. | 16:06

"Nikada ne spuštam gard, ne odustajem i borim se. Bilo je trenutaka tokom povratka u kojima stvari nisu išle dobro i nisam odustajao, odbio sam da spustim ruke. Tražio sam drugo rešenje", poručuje vezista Betisa

Tri ozbiljne povrede kolena u velikoj meri su unazadile karijeru nekada velike nade španskog fudbala Sehija Kanalesa, koji je bio primoran da ide obilaznim putevima, kako bi stigao do onoga gde je danas, a to je seniorska selekcija Španije.

Luis Enrike je nagradio njegove dobre partije u dresu Betisa. Kanales je postigao šest golova i zabeležio dve asistencije u 26 mečeva, pa je dobio zasluženi poziv. Kao dečak je prošao kroz sve nacionalne selekcije i bio projektovan kao jedan od budućih nosioca seniorske selekcije, ali se taj prelazak nažalost mnogo odužio.

Izabrane vesti

Ipak, vidni ožiljici od operacija kolena, od kojih je jedan pretvorio u tetovažu riblje kosti, naterali su 28-godišnjeg igrača ga da sazri na potpuno drugačiji način.
"
Uvek tražim pozitivne stvari u svemu. Oni su me učinili zrelim, da odrastem, shvatio je koliko je važno da se brinem o sebi i cenim sve. Ako je sve to služilo nečemu, onda su to dobre živote stvari", rekao je Kanales u intervjuu za špansku Marku.

Odakle riblja kost?
"
Na tu ideju sam došao sa prijateljem, u pitanju je bio ožiljak od operacije ukrštenih ligamenata, ožiljak je ličio na riblju kost. Ali isto je tako mogao da bude i vrat žirafe ili bilo šta drugo, ali nam se ovo više dopalo".

Na šta ste najviše bili ponosni tokom mračnog perioda iz svoje karijere?
"
Nikada ne spuštam gard, ne odustajem i borim se. Bilo je trenutaka tokom povratka u kojima stvari nisu išle dobro i nisam odustajao, odbio sam da spustim ruke. Tražio sam drugo rešenje. Uprkos svemu, nikada nisam izgubio osmeh".

Da li je ikada došao trenutak u kojem ste želeli da kažete – odustajem!
"Nikada nisam imao taj osećaj. Uvek sam želeo da se borim. Osećam se srećno što mogu da igram fudbal i nikada neću odustati na prvoj prepreci. Naravno, bilo je veoma teških trenutaka kada sam pomislio da se neću vratiti na nivo u kojem sam bio kada sam prešao iz Rasinga u Real Madrid. Svaki povratak me je činio da se osećam bolje nego pre povrede i to mi je davalo još više energije i snage".

Šta se tada događa u glavi povređenog igrača?
"
Usred povreda imate snove u kojima igrate, zamišljate sebe na terenu... To pomaže kada se vratite, brže se prilagođa,vate".

Kad možemo da očekujemo najboljeg Kanalesa?
"On tek treba da dođe, ne bojim se da napredujem i postanem bolji fudbaler. Nema straha od izazova, velikih ciljeva. Kada imate veliki izazov pred sobom pređete preko prepreka na svom putu. Nema straha od neuspeha ili bilo čega drugog. Strah je nešto što vas sputava u životu i daleko više vam smeta nego što koristi", poručio je Kanales.

Foto: Reuters, Tviter


tagovi

Serhio KanalesLuis Enrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara