Radost fudbalera Las Palmasa
Radost fudbalera Las Palmasa

Kanarinci sapleli Barselonu iz sumnjivog penala! Opet imamo šampionsku trku (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.03.18. | 22:55

Prava uvertira u nedeljni derbi između Katalonaca i Jorgandžija na Nou Kampu

Pravi ljubitelji fudbala nisu mogli da dobiju lepši poklon uoči vikenda odluke u Primeri od kiksa Barselone na Kanarskim ostrvima protiv Las Palmasa, koji je uspeo večeras da otkine bod favorizovanim Kataloncima - 1:1 (0:1). Ovaj remi je zvanično vratio Atletiko u šampionsku trku jer Barsa 12 kola pre kraja ima pet bodova prednosti, a uoči velikog derbija koji je na programu u nedelju od 16.15 časova na Nou Kampu.

Večeras dva lica Barselone. Ono lepše videli smo u prvom poluvremenu koje ćemo pamtiti i po prelepom golu Lea Mesija iz slobodnjaka u 21. minutu. Argentinac je nanišanio, golman Čičizola nije se pomerio pa je Barsa lako povela. Lider Primere i grao je ležerno, u nekim trenucima i preterano, a takav stav obio im se o glavu početkom drugog poluvremena. Jer, morao je domaćin da naplati promašaje Suareza i Mesija koje je golman Las Palmasa majstorski odbranio.

Izabrane vesti

Istina, iz jako sumnjivog jedanaesterca domaćini su stigli do izjednačenja početkom drugog dela pa će narednih dana velika polemika trajati pre svega Kataloniji. Jer, Tomas Vermelen je bio u klinču u svom šesnaesteercu sa igračem Las Palmasa, ali je nejasno zbog čega je sudija Lahoz pokazao na belu tačku odakle je Džonatan Kaljeri izjednačio u 48. minutu.

Zanimljivo, ovo je prvi penal koji je dosuđen protiv Barselone u Primeri posle ravno dve godine iliti 78 utakmica!

Probala je Barselona u nastavku da dođe do pogotka i pobede, ali se Las Palmas odlično branio. Najbolju šansu propustio je Luis Suarez koji je u 62. minutu neometano šutirao jako i neprecizno sa svega nekoliko metara i to je bila jedina izgledna prilika za goste u durgom poluvremenu.

Trener Valverde je probao i izmenama da razdrma Barselonu, na terenu su se u finišu našli i KutinjoRakitić i mlađani Dembele, ali je Las Plamas pokazao šampionsko srce. Ekipa trenera Paka Hemeza umešno se branila i osvojila značajan bod koji će joj uliti veru u opastnak. Barseloni ostaje da se oporavi do nedelje i proba da pred svojom publikom popravi utisak i napravi odlučujući potez u borbi za titulu.

Čeka nas paklen vikend!       

PRIMERA - 26. kolo

Utorak
Espanjol - Real Madrid 1:0 (0:0)
/Moreno 93/

Đirona - Selta 1:0 (1:0)
/Portu 14/

Sreda
Atletik Bilbao - Valensija 1:1 (0:1)
/De Markos 49 - Kondogbija 23/

Hetafe - La Korunja 3:0 (2:0)
/Anhel 40, Boveda 44ag, Molina 82/

Malaga - Sevilja 0:1 (0:1)
/Korea 15/

Atletiko Madrid - Leganes 4:0 (3:0
/Grizman 26, 36, 56, 67/

Eibar - Viljareal 1:0 (1:0)
/Kike 17/

Četvrtak
Betis - Real Sosijedad 0:0

Las Palmas - Barselona 1:1 (0:1)
/Kaljeri 48. penal - Mesi 21/

Alaves - Levante 1:0 (0:0)
/Lagvardija 90+1/

Foto: Action Images


tagovi

Lionel MesiDžonatan Kaljeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara