""
""

Kapiten, lider, ponovo rođen - Miloš Krasić: Odbio sam Zenit i Legiju, vratiću se u Rusiju

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.11.16. | 19:15

Bivši reprezentativac Srbije otkriva kako ga je preporodio nekadašnji pomoćnik Jirgena Klinsmana

Bio je igrač oko kojeg se otimalo pola Evrope. I to najveći klubovi poput Bajerna, Mančester Junajteda, Reala, Milan, Juventusa… Izabrao je Juventus gde mu je karijera krenula stranputicom, ali nikada nije zažalio što je odabrao baš Startu damu. Potom su usledile propale godine u Fenrebahčeu i Bastiji, da bi leta 2015. odbio Partizan i na mala vrata otišao poljsku Lehiju koja ne pripada eliti tamošnjeg fudbala.

Izabrane vesti

Skoro pa otpisan igrač, Miloš Krasić je u Lehiji iz Gdanjska oživeo karijeru i fudbalski procvetao. Zeleno-beli iz Gdanjska su trenutno prvi na tabeli poljske Ekstraklase, a Krasić je lider i najbolji igrač tima. Redovan u timovima kola, postao je i kapiten Lehije.
“U Poljskoj se osećam kao da sam ponovo rođen. Kao kada sam igrao u CSKA ili tokom prve sezone u Juventusu”, rekao je Krasić za poljske medije.

Plavokosi ofanzivac je tokom karijere igrao za CSKA, Juventus i Fenerbahče koji su velikani u svojim zemljama, dok je Lehija klub koji iz prikrajka vreba šansu da pomrsi planove Legiji i ostalim favoritima u Poljskoj.
“Kvalitet fudbala nije veliki, ali svaki tim je iskusan i borben. Svi imaju po dvojicu ili trojicu igrača sa zavidnim iskustvom, pre svega igranja u Nemačkoj. Takođe, postoje timovi visokog kvaliteta poput Legije koja ima nekolicinu dobrih igrača i plaća ih prilično dobro. Nisu loši ni Leh, kao ni Visla i moja Lehija. Nije to nivo fudbala kao u Rusiji ili Italiji, ali stadioni su puni a utakmice zanimljive”.

Došao je u Lehiju uoči prošle sezone i bilo mu je potrebno vremena da se vrati u formu.
“Nisam imao mnogo utakmica i pravih treninga u nogama. Ali prošle zime, klub je angaožavao Petera Novaka koji je ranije radio sa Jirgenom Klinsamnom. On me je prekomandovao u ulogu napadača i posle toga sam postigao pet golova i zabeležio šest asistencija. Zahvaljujući Novaku sam postao lider i kapiten Lehije”.

Još prošle sezone je bio želja tadašnjeg Legijinog trenera Stanislava Čerčesova koji ga se seća iz vremena kada je Krasić žario i palio u dresu CSKA. Ruski trener ga je zvao u Legiju…
“Istina je, pričali smo o tome. Želeo me je u Legiji, video je mesto za mene u njegovom timu, ali na kraju nije bilo ništa od toga. Napravio je sjajan tim u Legiji i osvojio dupolu krunu. Osećam veliko poštovanje prema njemu”.

Sa Lehijom sada juriša na titulu, a planira da se jednog dana vrati u Rusiju.
“Rusija je moja druga kuća. U CSKA sam postao čovek i večno ću biti zahvalan predsedniku Gineru i treneru Gazajevu. I dalje se trudim da pogledam utakmicu CSKA kada mi to obaveze dozvole. Žao mi je što je CSKA sada u krizi. Imaju mnogo povređenih igrača, ali verujem da će trener Slucki pronaći rešenje jer je reč o jednom od najboljih maldih trenera u Evropi. Vidim i da Spartaku ide dobro sa Karerom na klupi. Bio je pomoćnik Konteu kada sam bio u Juventusu i mnogo toga Konteovog vidima u sadašnjoj igri Spartaka”.

Upravo je Konte koštao Krasića veće karijere u Juventusu i prosto ga je precrtao iz tima Stare dame.
“Kada sam bio u Juventusu, imao sam ponudu Zenita, ali sam odbio i rešio da se borim za mesto u timu Bjankonera. Bilo mi je lepo u Torinu, navijači su mu me voleli i taj klub će uvek biti u mom srcu. Mislim da mogu da igram još dve ili tri sezone na visokom nivpu, a onda ću se vratiti u Rusiju. To je moja druga domovina”.

Od početka sezone, Krasić je odigrao svih 14 mečeva za Lehiju u prvenstvu Poljske i po minutaži je drugi u timu lidera iz Gdanjska. Postigao je jedan gol, upisao četiri asistencije i igrač je oko kojeg se vrti igra zeleno-belih. 

(FOTO: Action images)


tagovi

PoljskaMiloš Krasićmeđunarodni fudbalLehijaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara