""
""

Karakter na ispitu: Čukarički u istorijskoj poteri na Banovom brdu

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.07.16. | 12:03

Videoton iz Felčuta nosi ogromnu prednost (0:2), ali će Brđani pokušati da nadmaše sebe i obezbede toliko čekani plasman u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope

Brađani pred teškim ispitom u revanšu na Banovom brdu. Čukarički je prošlog četvrtka doživeo neugodan poraz u mađarskom Felčutu (0:2), pa u revanšu (20.30, TV Arenasport 3) mora da bude na visini zadatka ukoliko misli da se upusti u borbu za prolazak u toliko čekano treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Da nije bilo drugog gola Videotona u prvoj utakmici, prolaz Brđana bi donekle bio i realan, ovako ekipi Milana Lešnja treba pravo malo čudo da uđe u narednu rundu.

Izabrane vesti

Čukarički nema mnogo prostora za taktiziranje. Domaćin mora svim silama da krene u napad i nada se brzom golu, koji bi razoružao goste i naterao ih da se panično brane. Ukoliko Brđani ne uspeju u tome, Mađari će biti daleko bliži prolasku, jer imaju kvalitetan tim i dobro čuvaju loptu.

Da su skloni padovima, gosti su pokazali u prvoj rundi, gde su u revanšu protiv Zarje u Moldaviji „spasavali živu glavu“. Takav epilog, sa dva brza gola u prvih pola sata susreta bio bi idealan za ekipu sa Banovog brda, posle čega bi vrata evropskog puta bila širom otvorena.

Ipak, Lešnjak je pozvao na oprez i poručio da će ekipa napadati, ali da neće gubiti glavu, što bi bilo pogubno u ovakvim okolnostima.

Brđanima je u prvoj utakmici nedostajao tečniji pas kroz sredinu i prave lopte za napadače, a sve bi to mogao da nadomesti povratak kapitena Igora Matića u startnu postavu, koji će na terenu zameniti povređenog Asmira Kajevića.
"Na neke stvari, kao individualne greške, ne može uvek da se utiče. Došle su u nezgodnom trenutku, ali one se dešavaju. Mislim da je malo falilo koncentracije i samopouzdanja, kao da smo na početku utakmice igrali u grču. Zato moramo da znamo svoje mogućnosti. Mi smo ekipa koja ima veliki potencijal i u lepom ambijentu moramo taj potencijal da pokažemo i da ostvarimo rezultat koji nas vodi dalje. Ako smo hrabri, sreća je ta koja će doći", hrabri kompletan tim iskusni kapiten Igor Matić.

KVOTE ZA MEČ ČUKARIČKI - VIDEOTON

Dok je prvi meč na neki način bio ispit zrelosti za ovaj tim Čukaričkog, večerašnji će predstavljati pravi ispit karaktera. Ukoliko ga ne bude u redovima domaćeg tima, ekipa sa Banovog brda nema šta da traži protiv stabilnog sastava iz Sekešfehervara.
"
Oni su izgledali onako kako smo ih i analizirali. Nisu ništa uradili što mi nismo znali ili očekivali, ali desile su se dve naše greške i to je bilo to, kaznili su nas. Pravili smo te dečačke greške koje ne smeju da nam se ponavljaju, ali tako je kako je", dodao je Matić.

U svakom slučaju treba očekivati potpuno drugačiju utakmicu. Čukarički je već u prvoj rundi protiv Ordabasija pokazao da na svom terenu može da bude prilično ubedljiv, pa će takvo izdanje morati da prikaže i večeras ukoliko misli da se upusti u ozbiljnu borbu za prolaz u narednu fazu takmičenja. Utakmicu će suditi ne toliko poznati Belgijanac Aleksandre Buko, kome će ovo biti prvi izlazak na evroscenu u ovoj sezoni.

Kao i za utakmicu sa Ordabasijem, ulaz na istočnu tribinu stadiona na Banovom brdu će biti besplatan, ali će ljubitelji fudbala na blagajni morati da podignu ulaznicu, dok cena karata za zapadnu tribinu iznosi 300 dinara.

ČUKARIČKI - VIDEOTON (20.30, TV Arenasport 3)

Stadion na Banovom brdu
Kapacitet: 4.070
Sudija: Aleksandre Buko

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Stevanović - N. Janković, Đurić, Pjasentin, Živković - Lagator, Regan - Knežević, Matić, Mandić - Fofana.

VIDEOTON (4-2-3-1): Kovačik - Šolnoki, Lang, Vinisijus, Stopira - Barči, Patkaj - Suljić, Barči, Oliveira - Fečesin

(GRAFIKA: Ivana Marković)


tagovi

SrbijaMilan LešnjakMađarskaLiga EvropeČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara