Kardif obara tužbu od 17.000.000 evra: Sala nije ni bio naš igrač

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.03.19. | 16:10

Velšani se pozivaju na odluku Premijer lige da im zbog nepravilnosti ne registruje transfer

Čelnici premijerligaša Kardifa nameravaju da predoče organima FIFA da ugovor koji su potpisali s Emilijanom Salom prilikom transfera iz Nanta nije bio važeći.

Velški klub nedeljama već odbija da isplati Kanarincima obeštećenje od 17.000.000 evra za napadača koji je poginuo u avionskoj nesreći pre dva meseca. Nant se u međuvremenu žalio pred FIFA, a Kardif dobio rok do 3. aprila da se izjasni o celoj situaciji.

Izabrane vesti

Prema navodima s Ostrva, Kardif će navesti da je Premijer liga odbila da registruje Salu iz prvog pokušaja i vratila im dokumentaciju zbog određenih nepravilnosti što, kako tvrde Velšani, transfer čini ništavnim jer nije mogao ponovo da popuni pairologiju pošto je poginuo dva dana nakon objave transfera.

U Kardifu takođe tvrde i da još neke klauzule iz ugovora - koje je Nant predložio - nisu ispunjene.
"Klub je svestan činjenice da je u obavezi da odgovori na pitanja iz FIFA do 3. aprila i učiniće to. Zasad nemamo nikakav drugi komentar", rekao je portparol Kardifa.

S druge strane u Nantu podvlače da u potpunosti slede propise FIFA i ukazuju na činjenicu da je svetska kuća fudbala aminovala transfer Emilijana Sale u Kardif na dan pogibije 21. januara u 17.30 časova.

Očigledno je da će se ovaj spor odužiti... 

Foto: Reuters


tagovi

Emilijano Sala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara