A voleli su ga...
A voleli su ga...

Karera je bivši: Četiri kandidata za novog trenera Spartaka

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.10.18. | 10:27

Ko menja Italijana na klupi moskovskog velikana?

Od ljubavi do mržnje tanka je granica. Bio je 15. februar ove godine kad su navijači Spartaka istakli transparent sa ogromnim likom Masima Karere kako bi mu zahvalili na duploj kruni iz prethodne sezone. U međuvremenu ponovo je Italijan doveo Moskovljane do grupne faze UEFA takmičenja, posle Lige šampiona igra se na Atkritije areni Liga Evrope, ali u Premijer ligi Rusiji sve je otišlo dođavola za slavni klub, čija je uprava jutros uručila otkaz 54-godišnjem stručnjaku.

Razlog: treći uzastopni poraz u prvenstvu na svom terenu, tek sedma pozicija na tabeli i generalno loša igra. A kad je tako, zna se, prvi leti trener. Spartak je objavio da se zvanično rastao sa čovekom koji je izdržao dve godine i dva meseca na klupi, što je odmah stvorilo prostor za medijske spekulacije ko će ga naslediti.

Izabrane vesti

Sport ekspres, najuticajniji moskovski dnevnik, uverava da je lista kandidata poduža i da su na njoj četiri imena: Stanislav Čerčesov, Leonid Slucki, Kurban Berdijev i jedan stranac, ali kakav – Leonardo Žardiom. Isti izvor potanko obrazlaže ko ima kakve šanse, na osnovu čega se može zaključiti da će potraga za novim šefom struke biti naporna, jer niko nema idealnu startnu poziciju.

Na primer, Slucki je dokazan kao trener omraženog CSKA, a uz to nije u dobrim odnosima sa većinskim vlasnikom Spartaka, Leonidom Fedunom, zbog čega njegove šanse drastično padaju. Čerčesov je ugovorom vezan za FS Rusije, mada je prvi čovek Spartaka u bliskoj prošlosti učinio dosta dobrih stvari za Savez pa bi rukovodici mogli da mu se revanširaju tako što će pustiti selektora da obavlja i trenerski posao, naročito u situaciji kad je državni tim već osigurao plasman u A diviziju Lige nacija. Berdijev je pod ugovorom sa Rubinom, međutim, klub iz Kazanja je pod kaznom UEFA, dve godine ne može da izađe u Evropu, što može da utiče na motivaciju čuvenog stratega. A možda mu je i potreban novi izazov. Za kraj: Žardim je zvučnije ime od svih pobrojanih, ali je pitanje zašto bi se odrekao 7.000.000 evra koliko Monako mora da mu isplati na ime prevremenog raskida saradnje. Portugalac na taj novac može samo da računa pod uslovom da nigde ne radi dve godine. Što je za trenera najgore. Opet, Rusiji dobro plaćaju. Bar bi nešto nadoknadili.

Spartak u sredu putuje u Škotsku, na meč sa Rendžersom u Ligi Evrope, a baš inostrani mediji pišu da bi čelnici moskovskog kluba u Glazgovu mogli da pronađu rešenje, jer je, navodno, jedan od kandidata za klupu i Brendan Rodžers iz Seltika.

Dok se taj čvor ne razmirsi, ekipu će voditi doskorašnji kondicioni trener, Španac Raul Rajnko Gonzalez.

FOTO: Action images


tagovi

Masimo KareraLeonid SluckiKurban BerdijevLeonardo ŽardimStanislav ČerčesovBrendon Rodžers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara