"Karolina Voznijacki"
"Karolina Voznijacki"

Karolina za kraj i novi početak

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.10.17. | 14:15

Voznijacki u finalu završnog turnira sezone u Singapuru savladala Venus Vilijams i podsetila na dane kada je bila prva na svetu

Karolina VoznijackiKarolina Voznijacki nova je šampionka prestižnog, završnog WTA turnira koji je igran u Singapuru. Danska teniserka je u finalu u dva seta savladala iskusnu Amerikanku Venus Vilijams, rezultatom 6:4, 6:4.

Dankinja je tako potvrdila da se konačno nakon godina lutanja vratila tamo gde pripada, a to je sam vrh ženskog belog sporta. Nekadašnja prva igračica sveta mučila se sa povredama i formom, da bi sve počelo da funkioniše kako valja tek u drugoj polovini ove seone. Primetno je da je danska teniserka poljskog porekla popravila servis, ali pre svega forhend kojim sada uspeva da dominira. Ukoliko ovako nastavi mogla bi iduće godine da se vrati na lidersku poziciju.

Izabrane vesti

Ovim turnirom završena je i zvanično sezona vrhunskog ženskog tenisa, pošto u kalendaru više nema WTA turnira. Naredna takmičenja u 45. sezoni pod organizacijom Ženske teniske asocijacije kreću već 1. januara, a to su Brizbejn, Šenžen i Okland. 

OVDE pogledajte kompletan WTA kalendar za 2018. 

(foto: Action Images)


tagovi

DanskaKarolina VoznijackiSIngapurVenus Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara