""
""

Katalonci nasankani: Prevalili 2.000 kilometara da gledaju desnog beka koji nije igrao

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.11.16. | 13:59

U fokusu je Sedrik Soareš iz Sautemptona, koji je jedan od tri potencijalna kandidata

Barselona je u panici, već u januaru novi desni bek mora da sleti na Nou Kamp, a prema informacijama objavljenim danas u lokalnom Sportu trojica glavnih kandidata za mesto pokraj desne aut linije katalonskog giganta su: Sedrik Soareš (Sautempton), Žoao Kanselo (Valensija) i Serž Orije (Pari Sen Žermen).

Izabrane vesti

Razlog je jasan - Serđi Roberto ipak nije bek i ne može da odgovori visokim zahtevima Luisa Enrikea, dok je Aleiš Vidal po svoj prilici definitivno otpisan kao jedno od najvećih razočaranja koje je stiglo u Barselonu proteklih godina. Bivši fudbaler Sevilje samo je jednom startovao ove sezone i to u porazu od Alavesa (2:1), posle čega je vezista Roberto dobio šansu prinudno na svakom meču.

Zanimljivo, u pokušaju da dovedu desnog beka Katalonci su sinoć doživeli mali fijasko. Naime, skauti Barselone prevalili su 2.000 kilometara do Sautemptona da na delu vide reprezentativca Portugalije Soaresa. Međutim, plan im je osujetio menadžer Svetaca Klod Puel koji je izostavio sjajnog beka iz prvog tima zbog povrede skočnog zgloba.

To u Barsi verovatno nisu znali, pa su džabe prevalili toliki put, ali se duhoviti Englezi šale sa njima danas i podsećaju ih da su, kada već nisu videli Sedrika na delu protiv Intera, mogli barem da posete lokalni muzej u kome se nalazi interaktivni model Titanika. 

Šalu na stranu, sportski direktor Barselone Robert Fernandez mora narednih nedelja da nasatavi sa praćenjem kandidata jer je dobio nalog od Luisa Enrikea da mu hitno nađe desnog beka kako zna i ume. Pravo na grešku nema, novi fijasko poput ovog sa Vidalom mogao bi skupo da košta Barsu jer za trofeje na proleće nije dovoljno samo da ima ko da napada, treba neko i da brani gol.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

EngleskaPremijer ligaPrimeraSedrik SoarešŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara