Katalonija vrišti: Pljačka sudije iz Valensije! Tri čiste greške i Laozov alibi u Dinjovoj ruci? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.03.18. | 10:31

Faul nad Tomasom Vermalenom i želja Đerara Pikea da se obračuna sa arbitrom...

Grmi Katalonija, trese se Španija - sudija Mateu Laoz je opljačkao Barselonu protiv Las Palmasa!

Ogromna prašina podigla se na Iberijskom poluostrvu posle dešavanja na Kanarskim ostrvima, a za sve je kriv arbitar Mateu Laoz koga su katalonski mediji okarakterisali kao "lopova" i "najgoreg sudiju u Španiji". Zašto? Sve je to jedanaesterca koji je u gol vredan boda pretvorio Džonatan Kaleri! Ali, za šta je penal uopšte dosuđen? Trener Barselone Ernesto Valverde je posle utakmice otkrio da njegovi igrači nisu znali razlog Laozove odluke ni po završetku utakmice, a i dalje nije jasno zašto je najstroža kazna svirana! 

Izabrane vesti

Prema određenim navodima, Laozov alibi mogla bi da bude ruka Lukasa Dinja, koga je lopta pogodila u šaku pošto se odbila o stativu. Međutim, na snimku je izgledalo kao da je sudija iz Valensije pokazao na belu tačku zbog nečega drugog. Tačnije, zbog situacije nekoliko trenutaka ranije, kada su se u duelu našli Serđi Roberto i Matijas Agiregaraj. I dalje nije otkriveno - zašto? Jedanaesterac kojim je šampionska trka ponovo otvorena otvorio je brojne polemike, a pre svega da li se Laoz ogrešio o Barselonu pošto joj u istoj toj akciji nije svirao faul pošto je Džonatan Kaleri nepropisno povukao Tomasa Vermalena i bacio ga na travu?

Nekadašnji sudija Eduardo Ituralde Gonzalez, sada povremeni stručni konsultant madridskog radija Kadena Ser izneo je po završetku meča tri situacije koje idu Laozu na dušu. Pre svega je govorio o spornom detalju i poručio da Laoz nije trebalo da svira penal ako je razlog to što je Dinja lopta pogodila u ruku pošto nije postojala namera igrača.

Osim toga Ituralde je svom kolegi zamerio i što nije isključio golmana Las Palmasa Čičizolu još u prvom poluvremenu kada je nepropisno intervenisao i rukom udario loptu van kaznenog prostora sprečio Luisa Suareza da završi akciju. Verovatno čistim golom. Ituralde veruje da je tu Laoz morao da pokaže direktan crveni karton.

Još jedna velika greška koja se stavlja Laozu na leđa jeste situacija kada je Galvez uklizao Lionelu Mesiju s leđa, kada je prema Ituraldeovom mišljenju štoper Las Palmasa morao da bude isključen.

Jedina dobra Laozova reakcija bila je kada nije svirao penal za sastav sa Kanarskih Ostrva u situaciji kad je Andresa Inijestu pogodila lopta u lakat.

Nepravda koja je zadesila Barselonu posebno je pogodila ratobornog Đerara Pikea, koji je po završetku utakmice imao želju da se verbalno obračuna sa Laozom. Ali, pre nego što je Pike uspeo da stigne do sudije pred njim se pojavio delegat Karles Naval, koji ga je odgurao sa terena u nameri da spreči incident. Ovaj momenat zabeležile su kamere televizije Movistara.

El enfado de Gerard Piqué al término del partido. #MovistarPartidazo pic.twitter.com/3Eg2b6TJnM

— La Casa del Fútbol en Movistar+ (@casadelfutbol) March 1, 2018

 


tagovi

Antonio Mateu LaozLukas DinjTomas Vermalen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara