"Kecman i Avdalović"
"Kecman i Avdalović"

Kecman za MOZZART Sport: Vilsonu će biti potrebno vreme da se uklopi u sistem, ali pogledajte Džonsa

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.11.15. | 10:05

"Ispostavilo se da sam ja preuzeo ulogu lidera, ali će iz meča u meč iskakati neko drugi", kaže Petar Aranitović posle trijumfa protiv Budućnosti

Kecman i AvdalovićPartizan je konačno odigrao jednu pravu utakmicu po želji simpatizera kluba. Videlo se na licima košarkaša da su orni za borbu, pokazali su najviše u dosadašnjem delu ABA lige i zasluženo trijumfovali protiv Budućnosti (86:77) koja svakako spada u favorite takmičenja. Ovim trijumfom sigurno je pao veliki teret s pleća i igrača i stručnog štaba, a jedan od pomoćnika Petra Božića - Dušan Kecman, ističe da će ova pobeda doneti novi elan ekipi, ali i da je i dalje potrebno vreme da se tim uigra. Iako vremena nema.
"Jako bitna pobeda pre svega za samopouzdanje ove mlade ekipe. Oni treba da počnu da veruju da imaju kvalitet. On tek treba da se razvija i da sve ovo izgleda još mnogo bolje. Opet je bila jedna četvrtina koja je bila loša, u ovom slučaju prva, u kojoj smo igrali bez energije i agresivnosti koju mi u stručnom štabu non-stop potenciramo i tažimo od igrača. Ipak, ostalih 30 minuta je bilo na zaista dobrom nivou, izgledali smo drugačije na terenu. Odbrana je bila daleko bolja", izjavio je Kecman za naš sajt.

Sigurno da će i iskustvu i kvalitetu ekipe doprineti poslednje pojačanje Džamar Vilson. Ovaj 31-godišnji Amerikanac s finskim pasošem će se ekipi priključiti u ponedeljak, a očekuje se da on organizaciju igre podigne na jedan još viši nivo. Ipak, problem ponovo predstavlja uigravanje i vreme koje je potrebno za to.
"Vilson bi trebalo da dođe u ponedeljak. Svakom igraču je potrebno vremena da uđe u ritam da se uklopi u ekipu. Trudićemo se da ga što pre uključimo u sistem igre, kao što je to Kevin Džonsuradio  već posle jedne, dve utakmice. Ušao je u sistem i sasvim dobro se prilagodio što se vidi", kaže Kecman za Amerikanca koji je protiv Podgoričana postigao 18 poena.

Izabrane vesti

Kecman traži strpljenje, ali i sam priznaje da vremena nema mnogo na raspolaganju.
"Potrebno nam je vreme, a znamo da ga nemamo, da leti. Radimo sve u hodu. Ova pobeda će mnogo pomoći timu. Čeka nas jako težak protivnik Zadar. Tradicionalno veoma teško gostovanje, ali mislim da će nam sada biti mnogo lakše da se spremimo i da treniramo sa elanom posle ove pobede. Tako je mnogo lakše", istakao je Kecman.

Aranitović: Ispostavilo se da sam ja preuzeo
ulogu lidera, ali će iz meča u meč iskakati neko drugi

Aranitović

Partizan je na startu nove sezone možda i najviše profitirao u činjenici da je “dobio” Petra Aranitovića. Talentovani košarkaš svojom energijom, brzinom, prodorima i šutem za tri poena predvodi saigrače u poslednjih nekoliko mečeva. Protiv Đetića je za skromnih 18 minuta na parketu postigao 12 poena i tri skoka.
"Odigrali smo onako kako smo se dogovorili. Zasluženo smo slavili. Mnogo će nam značiti ova pobeda, pre svega kada je u pitanju samopouzdanje. Pera (Božić) mi je dao šansu. Vredno treniram, dajem sve od sebe i to se vidi. Najbitnije je da tim pobeđuje. Takva nam je ekipa. Svaku sledeću utakmicu može neko drugi da iskoči. Ispostavilo se da sam u poslednjem periodu preuzeo tu ulogu, ali sigurno da će iz utakmice u utakmicu iskakati neko drugi", ističe Aranitović za čitaoce Mozzart Sporta.

Mladi košarkaš kaže da je crno-belima bilo teško posle ubedljivog poraza od Crvene zvezde, ali i ističe da je uveren u pobedu nad Zadrom u sledećem kolu ABA lige.
"Pao nam je teško poraz u derbiju. Posebno posle dobre igre u prvoj četvrini i dobrog starta. Ipak, uspeli smo brzo da se oporavimo. Znali smo da ne smemo mnogo da tugujemo, spremili se i odigrali dobro u meču protiv Budućnosti koji nam je bio jako bitan. Čeka nas gostovanje Zadru koji je jako dobar protivnik, ali mislim da recept za taj meč treba da bude druga, treća i četvrta deonica iz ovog duela. Uveren sam da ćemo pobediti", zaključio je Aranitović.

Pratite MOZZARTi i na Vajberu

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaPetar AranitovićFK PartizanJadranska ligaEvropaDušan KecmanBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara