"Novak Đoković sa peharom u Rimu"
"Novak Đoković sa peharom u Rimu"

Svi u svetskom tenisu znaju da će Đoković osvojiti RG!

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.05.15. | 18:07

Robi Kenig, poznati komentator ATP Vorld Tura, smatra da je Srbin trenutno daleko bolji od ostalih

Novak Đoković sa peharom u RimuJednostavno, koliko god tastatura pruža nemerljiv broj mogućih kombinacija reči i rečenica teško je pronaći onu pravu kojom bi se opisala nadmoć Novaka Đokovića u svetskom tenisu ove 2015. godine. Za njega, njegov tim, navijače, ovo je bajka iz koje ne žele da se probude. Dominacija je slaba reč. Čovek je osvojio pet od šest najvećih turnira od početka sezone, a taj jedan što mu je izmakao (Madrid) je preskočio. Verovatno bi i njega osvojio. Međutim, taktika je bila da se glavni grad Španije zaobiđeda bi se što bolje pripremio za Rolan Garos.

Komentator ATP Vorld Tura, Robi Kenig, smatra da je svima koji su u svetu tenisa jasno da će Novak biti pobednik Otvorenog prvenstva Francuske.
"Otprilike svako u teniskoj zajednici vidi Novaka kao pobednika, u to nema sumnje. On igra u potpuno drugoj ligi u odnosu na ostale", smatra Kenig.

Izabrane vesti

On se osvrnuo i na mogući raniji susret Đokovića i Rafaela Nadala, s obzirom na to da je Španac trenutno sedmi na svetu.
"Lično, mislim da to ide na ruku Novaku. Mislim da bi pritisak igranja u finalu protiv Nadala sigurno pomogao Špancu. Ovako, mislim da će imati manji pritisak. I dalje će to biti meč pun tenzija, ali ne kao što bi bio u slučaju finala. U slučaju finala Đokoviću bih dao 55% šansi. Sve pre toga dajem mu 60% šansi. Ipak treba uzeti u obzir nenormalan Rafin skor od 66:1. On je u Parizu kao riba u vodi", konstatuje Kenig.

On kao favorite, osim Srbina i Španca, vidi Keja Nišikorija i Endija Marija, dok za Rodžera Federera misli da je po kvalitetu igara iza ove četvorke.
"Sviđa mi se kako igra Kej Nišikori. On je onaj tip igrača koji kada ima svoj dan može da povredi velike momke. Videlo se to na US Openu protiv Đokovića. Moramo uzeti u obzir i način na koji je Mari pobedio Nadala u Madridu. Njegovo samopouzdanje dotačinje nebo. Oženio se, prošle su ga povrede, oseća se odlično. Federer je iza njih, a momci za izbegavanje su i Tomaš Berdih i David Ferer. Mada bih Džona Iznera naveo kao potencijalnu minu", zaključio je Kenig.

(FOTO: Action images)


tagovi

Švajcarska 1SrbijaŠpanijaRafael NadalNovak ĐokovićKej NišikoriEvropaEndi Mari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara