"Kešelj"
"Kešelj"

Kešelj za MOZZART Sport: Ne isključujem povratak u Zvezdu – ona mi je na početku, u sredini i na kraju

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.16. | 12:13

“Puno sam učio od Gregora Fućke i Pau Gasola”, kaže bivši košarkaš crveno-belih za naš sajt

KešeljJoš kao dečak sanjao je da sa Crvenom zvezdom postane prvak  Srbije, potom da sa reprezentacijom ode na Olimpijske igre i pod tri da osvoji Evroligu. U ovom momentu Marko Kešelj je ispunio jedan san, sa grčkim Olimpijakosom, koji je tad predvodio Dušan Duda Ivković, pokorio je Stari kontinent. 

U ovom momentu vrsno srpsko krilo za Mozzart Sport ističe da se ne odriče ni preostala dva dečačka sna.
U minuloj sezoni nastupao sam u grčkom Lavriju, igrao sam dobro i bio na oku selektoru Saši Đorđeviću koji me je stavio na prvi spisak. To shvatam kao nagradu za dobre partije, neću biti u Riju, ali ću se potruditi da se nađem u Tokiju”, kaže za naš portal Marko Kešelj.

Izabrane vesti

Kako gledate na prvu želju da sa Zvezdom osvojite titulu?
Zvezda mi je na početku, u sredini i na kraju. Svejedno mi je kad će se to desiti, samo da se dogodi. Sad niko iz kluba nije razgovarao sa mnom, ali ne isključujem mogućnost da ponovo zaigram za crveno-bele, možda da u Zvezdi završim karijeru”.

Još je rano za kraj karijere, ali kako se sećate svojih početaka?
Počeo sam u školi košarke ‘Tadić’ koja se pripojila Radničkom sa Krsta. Usledio je AS i rad sa Žarkom Koprivicom, pa Avala Ada u kojoj sam sa šesnaest godina debitovao za prvi tim. Trenirao sam sa puno dobrih ljudi i trenera, ali najviše sam napredovao kod Žareta Vučurovića i Vlade Đurovića. Usledio je rad sa Svetislavom Pešićem, pa sa Dudom Ivkovićem gde sam ispunio jedan san”.

A koje igračke veličine pamtite?
Puno sam učio od Gregora Fućke i Pau Gasola”.

Da li i današnje generacije počinju da se bave košarkom iz ljubavi?
“Naravno, ništa se tu nije  promenilo mada neki tvrde da su sad novi motivi. Ljubav prema sportu je glavna, potom rad i deo mladih koji počinju završiće u profesionalnim vodama, ali ljubav je i dalje glavni pokretač”.

Šta će se dalje dešavati u vašoj karijeri?

“Mislim da će biti pozitivnijih stvari nego minule sezone. Želim klub koji igra Evroligu jer osećam da mogu da pomognem svojim znanjem, iskustvom…nadam se najboljem”, zaključio je Marko Kešelj.

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet

(FOTO: MN Press)


tagovi

SrbijaMarko KešeljGrčkaEvroligaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara