""
""

Kineska misija uspešno završena: Milijaš uveo Hebej u Superligu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 01.11.15. | 15:03

U poslednjem kolu bivši kapiten Crvene zvezde iznudio penal, Danko Lazović poveo Peking Enterprajz ka pobedi

Vredelo je. I za Nenada Milijaša i za Hebej. Kad je bivši kapiten Crvene zvezde početkom februara pružio ruku Kinezima u znak saradnje delovalo je to kao riskantan potez, jer su Azijati izdvojili dosta novca, a iskusni vezista se upustio u nepoznato. Devet meseci kasnije predvođen upravo nekadašnjim reprezentativcem Srbije, ovaj klub je ostvario projektovani cilj i plasirao se u Superligu.

I to kao drugoplasirani u drugoligaškom takmičenju. Hebej je u poslednjem kolu prvenstva slavio 2:0 protiv Šenžena i tako umakao Dalijen Erbinu, jedinom kandidatu koji je uoči finalne runde imao šanse da mu pomrsi konce. No, Nenad Milijaš nije dao. Uspeo je da iznudi jedanaesterac u 45. minutu koji je uspešno realizovao Edu, da bi u 90. domaćin pogotkom Žena slavio najvažniji trijumg.

Izabrane vesti

Milijaš se istakao sa nekoliko pokušaja sa distance, pretio je i iz slobodnih udaraca, ali nije imao sreće da pogodi cilj. Svejedno, upravo je on bio najjača karika u ekipi koju je početkom sezone predvodio Radomir Antić, a za nju igra i Miroslav Radović, jer je postigao 12 i namestio osam golova.

U poslednjem kolu bili su uspešni i Srbi iz Peking Entarprajza. Klub na čijoj klubi sedi bivši trener Partizana Aleksandar Stanojević savladao je Nej Mongol 3:0, a prvi gol za domaćina postigao je Danko Lazović, iz jedanaesterca u 23. minutu. Peking je prvenstvo završio na četvrtoj poziciji.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport)


tagovi

Peking EnterprajzNenad Milijašmeđunarodni fudbalKinaHebejDanko Lazović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara