""
""

Kineski vlasnik, kineska pravila: Milan i Adidas se rastali posle dve decenije!

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.10.17. | 11:22

Šta je osvojeno u tom periodu...

Dve godine pre isteka ugovora, dve strane su se dogovorile: Milan i Adidas se rastaju posle 20 godina vrlo uspešne saradnje tokom koje su Rosoneri osvojili čak 12 trofeja. Međutim, poslednjih sezona Milan nije u vrhu evropskog fudbala, te je Adidas polako gubio interesovanje ili bar želju da to interesovanje potkrepi ugovorom sa dovoljno nula.

Umesto toga, pisali su italijanski mediji, u priču će uskočiti Puma i za tu privilegiju Milanu godišnje plaćati oko 15.000.000 evra, značajno više no što je Adidas činio. Istina, ni detalji Puminog ugovora nisu potvrđeni, zna se samo da je sve potpisano i da na sporazum na snagu stupa 1. jula 2018.

Izabrane vesti

A 1. jula sada već davne 1998. godine otpočela je saradnja Milana i Adidasa. I u naredne dve decenije, na San Siro su trofeji stizali kao na traci. Dve evropske titule, jedna svetska, dva evropska superkupa, tri Skudeta, tri italijanska Superkupa, jedan Kup...

Zanimljivo, Adidas je sa Milanom prvim put počeo da radi još u sezoni 1978/1979, ali od već pomenute 1998. godine nije bilo prekida u saradnji.

Ali došla su nova vremena, potrebne su nove ideje, pre svega potreban je svež kapital da novim vlasnicima Milana pruži šansu da ostvare svoje snove.

(FOTO: Action Images)


tagovi

AdidasEvropaItalijaMilanSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara