""
""

Kinezi vrte gde burgija neće: Pelegrini novi trener Hebeja

Vreme čitanja: 1min | sub. 27.08.16. | 08:56

Iako zvanično nisu objavljeni finansijski detalji ugovora, za pretpostaviti je da je Pelegrini u Hebeju dobio bar 6.000.000 evra po sezoni. Naime, toliko je u junu tražio od Milana koji u tom trenutku nije bio spreman da izdvoji ovu svotu novca

Manuel Pelegrini novi je trener kineskog Hebeja! Čileanski stručnjak koji se tokom leta pominjao i kao kandidat za klupu Milana, sreću je na kraju izgleda pronašao u dalekoj, ali bogatoj Kini.

Izabrane vesti

Zemlja u fudbalskoj ekspanziji u kojoj prethodnih godinu dana gazde klubova ne žale novca kako bi doveli atraktivna pojačanja postala je novo odredište i za trenera koji je na kraju prošle sezone napustio Mančester Siti.

Iako zvanično nisu objavljeni finansijski detalji ugovora, za pretpostaviti je da je Pelegrini u Hebeju dobio bar 6.000.000 evra po sezoni. Naime, toliko je u junu tražio od Milana koji u tom trenutku nije bio spreman da izdvoji ovu svotu novca.

Ipak, Pelegrini navodno nije prvi izbor uprave Hebeja, već je to bio Roberto Mančini, ali je on odbio ponudu.

Pelegrini će u Hebeju raditi sa igračima kao što su Ezekijel Laveci, Žervinjo, Stefan Mbija, Gael Kakuta i Ersan Gulum.

Ekipa Hebeja trenutno zauzima peto mesto na tabeli kineske Superlige sa 15 bodova manje od lidera Guangdžou Evergrandera.

Inače, Hebej je klub za koji je prošle godine i to sa velikim uspehom igrao nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš.

Pelegrini je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio Univerzidad de Čile, Palestino, O'Higins, Univerzidad Katolika, LDU Kito, San Lorenco, River Platu, Viljareal, Real Madrid i Malagu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

međunarodni fudbalManuel PelegriniKineska SuperligaKinaHebej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara