"Denis Bojko"
"Denis Bojko"

“King Kong“ međ stativama Bešiktaša - jedan od četiri najbolja golmana Evrope stigao na Bosfor

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.01.16. | 15:51

Denis Bojko možda nije toliko poznato ime široj javnosti, ali je sjajan golman

Denis BojkoTolga Zengin više neće nervirati navijače Bešiktaša. Crno orlovi su konačno uspeli da realizuju plan na kome su radili već šest meseci. Na Bosfor je stigao Denis Bojko, široj javnosti možda ne toliko poznato ime, ali i golman koga je Uefa uvrstila među četiri nominovana za najboljeg u Evropi u 2015. godini.

Bojko je dete Dinama iz Kijeva, ali je fudbalsko ime stekao u dresu Dnjepra sa kojim je prošle sezone igrao i u finalu Lige Evrope u kome je Sevilja slavila sa 3:2 pre svega zahvaljujući dvostrukom strelcu Karlosu Baki. Mogao je sadašnji napadač Milana i do het-trika, ali ga je upravo 197 centimetara visoki Ukrajinac sprečio u toj nameri. Parada u situaciji "jedan na jedan" sa Bakom bila je u konkurenciji za odbranu godine na Starom kontinentu.

Izabrane vesti

Bešiktaš je, odavno nezadovoljan zbog skupih Zenginovih grešaka, već tada rešio, ali je Dnjepar odugovlačio, pa je istanbulski velikan flertovao i sa Viktorom Valdezom, Giljermom Očoom, Davidom Ospinom, Dijegom Lopezom... Ali Bojko je sve vreme bio prvi pik, pa su a kraju na Bosforu pristali da, kako navode ukrajinski mediji, Dnjepru plate oko 4.000.000 evra za 27-godišnjeg golmana.

Denis Bojko je, inače, prošle sezone primao 0,75 golova po utakmica, najmanje među svim nominovanim, a konkurencija je bila prilično jaka: Điđi Bufon, Džo Hart i Manuel Nojer.

Lekarski pregledi su već obavljeni.

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016UkrajinaTurskaSuper ligEvropaDnjeparDenis BojkoBesiktas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara