"Aleksandar Kirovski"
"Aleksandar Kirovski"

Kirovski po minute u Srpsku ligu

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.07.13. | 13:12

"Jeste, to upada prvo u oči, ali Zemun je za mene više od kluba", kaže za MOZZART Sport golman Crvene zvezde koji će narednih šest meseci provesti na pozajmici u matičnom klubu

Aleksandar KirovskiNi posle pune decenije u Crvenoj zvezdi Boban Bajković nije pronašao inostrani angažman, a njegova sudbina i te kako utiče i na druge igrače u Ljutice Bogdana. Pre svega na Aleksandra Kirovskog, koji je za dve sezone u crveno-belom dresu sakupio svega sedam utakmica, a kada je video da će opet biti prikovan za klupu rešio je da neophodne minute potraži na drugom mestu. U Zemunu, klubu iz kojeg je 2011. i stigao u Zvezdu.
"Prvo što pada u oči je da je to Srpska liga i da se vraćam u rang takmičenja u kojem sam igrao davne 2007. I to jeste, ali ne bi mi palo na pamet da razmišljam o bilo kom srpskoligašu osim o Zemunu. To je moj matični klub, ma za mene više od kluba. Pritom, ova pozajmica može samo da mi koristi", kaže Kirovski za MOZZART Sport, iako ceo posao još nije 100 odsto siguran, ali bi sutra trebalo da bude finaliziran.

Postojala je opcija da Kirovski karijeru nastavi i u OFK Beogradu, pa i još konkretnija ponuda iz Jagodine, ali je želja oba kluba bila da otkupe ugovor 22-godišnjeg golmana. Zvezda je umalo pristala, ali se uprava kluba na sugestiju Slaviše Stojanovića predomislila i rešila da Kirovskog zadrži pod ugovorom.

Izabrane vesti

Ipak, on ističe narednog leta što znači da bi Kirovski već zimus, kada mu istekne pozajmica sa Zemunom, mogao da slobodno pregovara sa drugim klubovima. Ali, male su šanse da se to i dogodi.
"To što sam otišao ne znači da sam se pozdravio sa Crvenom zvezdom. Naprotiv. Ali, moram da steknem kontinuitet utakmica i postepeno se vraćam u život. Da sam hteo da odem, ćutao bih, čekao da mi istekne ova poslednja godina iz ugovora i potom otišao kao slobodan igrač. Ali baš zato što hoću da ostanem pokušaću da u Zemunu sebi otvorim vrata i u Crvenoj zvezdi. A onda ćemo zimus sesti i videti šta je najbolje i za klub i za mene", uverava Kirovski, koji će tokom pozajmice u Zemunu trenirati delom sa matičnim klubom, a delom sa Crvenom zvezdom.

(FOTO: Star Sport, Srđan Stevanović)


tagovi

Aleksandar KirovskiFK Crvena zvezdaFK ZemunSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara