"Fešta na Islandu"
"Fešta na Islandu"

KLADIONIČARSKI DAN (nedelja): Kako da se ljutimo na ostrvo od 329.100 stanovnika?

Vreme čitanja: 11min | ned. 06.09.15. | 16:00

Uz portal MOZZART SPORT pratite iz minuta u minut kladioničarska dešavanja na svim meridijanima

Fešta na Islandu

To bi bilo sve za večeras. Čisto da se oprostimo evo i kako ste vi, posetioci kladionica MOZZART, tipovali tokom današnjeg dana. Ako ste se ovajdili - čestitamo. Ako ne - sutra je novi dan.  Savet za one koji ne mogu da zaspu na vreme - Boka i San Lorenco upravo igraju jedan od brojnih derbija Argentine. Ljubitelje tenisa sigurno ne treba da podsećamo da iza ponoći na terene Ju-Es Opene izlazi i Novak Đoković. Što se nas tiče - laku noć. Povlačimo se u sobe da i sami uživamo u zanimljivoj sportskoj večeri. Vidimo se već sutra.

Izabrane vesti

Međutim, "ravnotežu" u BiH uspostavio je debakl košarkaške selekcije protiv Francuske. Ništa bolje nije prošla ni Turska protiv Španije, Hrvatska je imala Grke u šaci, ali je sve prosula u samom finišu, dok je Češka svoje lagano odradila protiv Ukrajine.

Imamo i konačne rezultate. Kad je u pitanju fudbal Belgija i Italija su odradile posao minimalcima od 1:0 protiv Kipra, odnosno Bugarske, Island je bio mnogo bolji od Kazahstana, ali je na kraju plasman na Evropsko prvenstvo izborio zahvaljujući remiju od 0:0 - ali kako da se ljutimo na njih u ovako svečanom trenutku? - dok je Bosna i Hercegovina u prvom poluvremenu duela sa Andorom završila sav posao i slavila sa 3:0.

Kratak osvrt na poluvremenu... Bosna i Hercegovina ima laganih 3:0 protiv Andore, Italijani su zahvaljujući golu Danijelea De Rosija sa penala stigli do 1:0 protiv Bugarske, Kazahstan odoleva Islandu, ali domaći sve vreme stežu odbranu oko protivničkog gola i čudo je kako bar jednom nisu pogodili do sad. Na Kipru 0:0 u susretu sa Belgijom.

I opet nazad na fudbal. Od 20.45 Island će pokušati da osvajanjem makar boda u susretu sa Kazahstanom overi plasman na Evropsko prvenstvo, u Grupi B selekcija BiH dočekuje Andoru, dok Belgija putuje na megdan Kipru, u Grupi H u Palermu Italija će ugostiti Bugarsku. Upravo je kec na stadionu Renco Barbera (kvota 1,42) vaš prvi pik kada su večernje utakmice u pitanju, a gađali ste i dvojku na Belgiju, pobedu domaćina na Islandu...

Kad je košarka u pitanju i termini od 17.30, odnosno 18.00, tu već nije bilo iznenađenja. Očekivane pobede odneli su Izrael, Italija - mada su se dobro namučili sa Islandom - Slovenija i Litvanija. Za kraj košarkaškog dana slede utakmice Ukrajina Češka, BiH - Francuska, derbi susret naše Grupe B između Turske i Španije, te vrlo zanimljiv okršaj Grčke i Hrvatske. Mahom ste tipovali na Španiju (kvota 1,25) i Grčku (1,70). Ove dve poslednje utakmice mogle bi da budu poslastica za ljubitelje igre pod obručima.Van Persi, možeš li ovo da nam objasniš?

U košarci su "izdali" Rusi, u fudbalu - Holanđani. Turska je neočekivano lako savladala Holandiju sa 3:0 i dovela u pitanje plasman Lala na Evropsko prvenstvo. Istina, imaju Holanđani još dve šanse da se operu, ali posle poraza od Islanda kod kuće i ove danas blamaže dobro razmislite da li ćete im opet ukazati poverenje. Česi su ga sa druge strane danas opravdali i u Letoniji slavili sa 2:1, ali su bili u manjini. Da pojasnimo - svi ostali favoriti koji su igrali od 18 sati su rešili da vas nerviraju. Vels nije uspeo da kod kuće savlada Izrael, Hrvati su izgubili u Norveškoj, čak je i Malta uspela da strpa dva komada i odoli Azerbejdžanu.

Gotova su prva poluvremena na utakmicama kvalifikacija za Euro 2016. u Francuskoj. Česi otaljavaju posao u Letoniji i vode sa 2:0, nema golova u Velsu i u Norveškoj, Azerbejdžan vodi na Malti, ali bode oči to što Turci posle prvih 45 minuta susreta sa Holandijom imaju 2:0 u džepu?! Dani Blind korača putem Luja van Gala - poslednjeg čoveka koji nije odveo Lale na neko veliko takmičenje. Od tada je prošlo punih 13 godina.

P.S. Nismo stigli da pomenemo - Dinamo iz Drezdena vas je ispoštovao pošto je golom Paskala Testrota u 52. minutu savladao Hemnicer sa minimalnih 1:0. Fina kvotica 1,85 na keca. Sefte.

U 18 sati kreću i prve večerašnje utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u fudbalu, a ubedljivo najzanimljivije biće u Grupi A. Češka bi pobedom u Letoniji maltene kaparisala direktan plasman na završni turnir, dok će Turci i Holanđani voditi žestoku bitku za treće mesto. U Grupi B se sastaju Vels i Izrael, u Grupi C Malta i Azerbejdžan, te Norveška i Hrvatska.

Vaši tipovi su - Češka, Vels i Holandija, pa u mnogo manjem obimu i Hrvatska i Azerbejdžan. Kvote potražite na sajtu kladionice MOZZART.

Naredne utakmice na Evrobasketu na programu su već od 17.30 i 20 sati. U Grupi A neugodna Finska čeka Izrael, u našoj B grupi Island će pokušati da iznenadi Italiju. U Grupi C sastaju se Slovenija i Gruzija, a u D komšije iz Letonije i Litvanije. Sudeći po vašim tiketima najviše verujete u Sloveniju (kvota na kec bez hendikepa iznosi 1,55) i Litvaniju (1,55).

SVE KVOTE ZA EVROBASKET POGLEDAJTE NA PORTALU MOZZARTBET.COM

Završene su prve utakmice današnjeg programa na Evrobasketu. Srbija je, kao što sigurno već znate, savladala Nemačku košem Nemanje Bjelice za 68:66, Rusija je doživela još jedan šok izgubivši od Poljske sa 79:82, Makedonija je bila bolja od Holandije i slavila sa 78:71, dok je Belgija deklasirala Estoniju sa 84:55 i pokazala bivšoj sovjetskoj zemlji da joj po svemu sudeći nije mesto među najboljima na Starom kontinentu. Dakle, samo je Rusija prodala. I kako igra sigurni smo da ćete sledeći put dva puta razmislite pre no što je stavite na tiket.

OVO JE PET NAJIGRANIJIH PAROVA U KLADIONICI MOZZART

Stigli su i prvi izveštaji sa uplatno-isplatnih mesta kladionice MOZZART. Danas najviše verujete u fudbalsku selekciju Italije koja ima meč loptu protiv Bugarske. Takođe, dobro se kotiraju i "dvojke" na Belgiju i Češku, a očekujete i pobedu Velsa nad Izraelom!

ITALIJA – BUGARSKA 1 ( TIP 1, kvota, 1,47)

KIPAR – BELGIJA 2 ( TIP 2, kvota 1,25)

LETONIJA – ČEŠKA (TIP 2, kvota 1,55)

VELS – IZRAEL (TIP 1, kvota 1,85)

DINAMO (D) – HEMNIC (TIP 1, kvota 1,85)

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Pobeda nad Španijom ulila je veliku količinu samopouzdanja selekciji Srbije uoči današnjeg meča sa Nemačkom. Naravno, kompletna Srbija u stanju euforije dočekuje taj duel. Verujemo da će Orlovi odraditi posao kako treba. Međutim, pored meča koji nas najviše zanima drugog dana Evrobasketa čeka nas još nekoliko vrlo, vrlo zanimljivih duela. Otuda smo napravili specijal i istipovali za vas nekoliko parova. Verujemo da će Grčka savladati Hrvatsku koja će biti lišena pomoći Bojana Bogdanović. Naše tipove vezane za Evrobasket možete da pogledate OVDE.

Nedelja je dan bogat i fudbalskim utakmicama. Naravno, u centru pažnje su kvalifikacioni mečevi za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Velšani imaju veliku šansu da nastave sa dobrim igrama, Hrvati će biti na velikom ispitu u Oslu, a kladioci verovatno očekuju da Robert Prosinečki pobedi sa Azerbejdžanom na Malti. Našu standardnu rubriku PREDLOZZI I TIPOVANJA možete da pročičate OVDE

-----------------------------------------------------------------------

 

Dok iščekujete početak dana na Evrobasketu imajte na umu da je poslednji grend slem u sezoni u punom jeku. Prvi reket sveta Novak Đoković igra svoj meč noćas protiv Bautista, a pored toga očekuje nas još mnogo zanimljivih duela na US Openu. Specijalno za MOZZART Sport najzanimljivije mečeve današnjeg dana tipovao je nekadašnji šampion Tod Vudbriž. Njegova predviđanja možete da pročitate OVDE.

----------------------------------------------------------------------

 

ludi tiket

 

LUDI TIKET, nedelja, 222.496 dinara: Kragujevčanin zna horoskop svih igrača na Evrobasketu

Neverovatan dan za našeg igrača iz Kragujevca. Ili čovek koji je tamo uplatio tiket. Definitivno, to je igrač koji do tančina poznaje evropsku košarku. Ne, nije izbriljirao kada su u pitanju pobednici prvog dana evropskog prvenstva, ali je do tančina bio upoznat sa horoskopom svih igrača.

Pogodio je košgeterski učinak sedmorice košarkaša. Znao je da će se Miroslav Raduljica teško nositi sa centrima Španije, i zato je odigrao da će Radulja postići manje od 12 poena. Isto tako pogodio je sjajno šutersko veče Galinarija. Malo ga je mučio Boris Diao, ali je i on otišao u minus.

-----------------------------------------------------

 

ludi tiket

LUDI TIKET, nedelja, 4.271.352 dinara: Golovi su njegov fah, ali je jedan meč pokvario sve

MOZZARTOV kladilac iz Beograda odigrao je sjajan tiket i na 200 uloženih dinara umalo je osvojio čak 4.271.352 dinara! U tome ga je sprečio samo jedan par, a ukupna kvota na tiketu bila je 21.356. On je pogodio da će na mečevima Čile - Paragvaj, Petrolero - Ciklon, Athlone - UCD i Galvej - Longford oba tima postići barem po dva gola, a taj tip nije prošao na meču Itihad - Magreb, jer su gosti ostali na "nuli". Ipak, MOZZARTOV kladilac neće ostati praznih džepova jer je ostvario pravo na benefit Naplati promašaj

----------------------------------------------------------------------

7738: ĐOKOVIĆ - BAUTISTA, 01.05
(Tenis, US open)

Sve analize kažu da Đoković sigurno dobija ovaj meč. Nije samo stvar rejtinga na ATP listi (Španac je 23. igrač sveta) niti činjenica da najbolji teniser sveta ima dve pobede u dosadašnja dva okršaja s Bautistom. Jednostavno, Novak je u sjajnoj formi u Njujorku, zabeležio je sve tri pobede sa po 3:0 i sigurno ne misli da stane sve do završnice poslednjeg ovosezonskog grend slema. Protiv tako motivisanog Đokovića, Bautista ima vrlo male šanse, pogotovo jer se ove faze domogao tako što mu je Bofin u prethodnoj rundi, predao meč zbog povrede pri vođstvu od 2:1.

8507: TURSKA - HOLANDIJA, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Derbi kvalifikacione grupe A igra se u Konji, a jasno je da će onaj ko izgubi  večeras značajno umanjiti šanse za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Holanđani su sami krivi što su dospeli u tešku situaciju, obrukali su se pre nekoliko dana kod kuće protiv Islanda i porazom (0:1) udaljili od završnice kontinentalnog šampionata. Ni Turska nije oduševila, igrala je nedavno 1:1 kod kuće sa Letonijom, ali ako slavi večeras, taj kiks će biti izbrisan. Prethodni guel ova dva tima u Amsterdamu, u martu ove godine, završen je remijem (1:1), a njega je Holanđanima obezbedio Klas-Jan Huntelar pogotkom u nadoknadi vremena.

8508: VELS - IZRAEL, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Ovde je favorit i pobednik meča vrlo izvesan. Velšani su prvi u grupi B sa tri boda više od Belgije, i sigurnim korakom grabe ka plasmanu na prvo veliko takmičenje posle gotovo 50 godina. Izrael nije taj koji može da pokvari plan Geretu Bejlu i drugovima, koji su pre nekoliko dana slavili na Kipru sa 1:0 i pokazali kavlitet. U martovskom okršaju ove dve selekcije odigranom u Haifi bilo je čak 3:0 za Vels, a izvesno je da ćemo, uprkos kvalitetu Izraelaca, i danas gledati reprizu tog duela.

8512: NORVEŠKA - HRVATSKA, 18.00
(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Kiks Hrvata u Azerbejdžanu (0:0), i trijumf Norvežana u Bugarskoj (1:0) pre tri dana, zakuvali su priču u grupi H. Ako domaćin slavi večeras finiš u ovoj grupi biće jako neizvestan, a može lako da se desi da na kraju u čudnom scenariju Hrvati ili Italijani padnu na treće mesto i završe u baražu. Hrvatska je razvalila Norvešku u martovskom meču dve selekcije na Maksimiru, bilo je čak 5:1 za izabranike Nika Kovača, ali nema sumnje da bi pobeda Norvežana, makar i minimalna, bila večeras melem na tu ranu i prava osveta Hrvatima za taj debakl.

8522: KIPAR - BELGIJA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Večerašnja pobeda na Rajskom ostrvu Belgijancima bi sigurno vizirala kartu za Francusku. Zaslužili su izabranici Marka Vilmotsa da prođu na završni turnir kontinentalnog prvenstva, jer kvalitet da se nađu tamo sigurno imaju i tim prepun zvezda. Izglupirali su se nedavno protiv Velsa (izgubili sa 1:0) i više nemaju pravo da stavljaju visok rejting na kocku. Zato večeras idu na pobedu. Kipar teško da može do pozicije broj tri u grupi B, a još im u glavi odzvanja i martovski debakl od čak 5:0 iz Brisela, koji bi voleli da im se ne ponovi večeras.

8523: ITALIJA - BUGARSKA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za EP)

Pobeda nad slabim Bugarima večeras u Palermu značajno bi približila izabranike Antonija Kontea završnom turniru u Francuskoj. Ovakve mečeve Azuri, tradicionalno, dobijaju iako tamo dole na terenu ne briljiraju. Tako su Maltu pre nekoliko dana savladali minimalno sa 1:0, što im je dobro došlo nakon serije loših rezultata pre svega u prijateljskim mečevima (porazi od Portugala i Engleske). Bugari su im veliki dužnici, u martu je u Sofiji bilo nerešen (2:2), pa je važno da osveta Italijana bude večeras efikasna, da osvoje očekivana tri boda, pa makar i pobedom od 1:0.

7003: SRBIJA -  NEMAČKA, 15.00  
(Košarka, Evropsko prvenstvo)

Orlovi su odradili vrhunski posao i već u prvom meču dobili krila nakon velike pobede nad Španijom. Nemačka se, s druge strane jako mučila sa Islandom, koji je pobeđen praktično u poslednjim minutima meča. Ono što je loša stvar za Nemačku jeste da Robin Bencing neće igrati posle teške povrede skočnog zgloba, ali tu je i faktor umora, koji je prisutan u oba tima. Srbiji je ovo bila deveta vezana pobeda, ako uključimo i prijateljske mečeve, a poslednji put kada su Orlovi igrali protiv Nemačke (Evrobasket 2011) slavili su rezultatom 75:64.

7002: RUSIJA - POLJSKA, 15.00
(Košarka, Evropsko prvenstvo)

Rusija je u utakmici protiv Izraela pokazala veliku dozu nestabilnosti, zbog koje je Izrael slavio veliku pobedu u neizvesnoj završnici. Tim Ereza Edelštajna je tako upisao četvrtu pobedu u nizu, dok je Rusiji ovo treći poraz u istom vremenskom periodu. Poslednji put dva tima sastala su se na Evrobasketu 2011. godine, kada je Rusija slavila rezultatom 80:76.

7011: TURSKA - ŠPANIJA, 21.00
(Košarka, Evropsko prvenstvo)

Turska u meč ulazi na krilima vrlo važne pobede protiv Italije i posle meča koji je vrlo lako mogao da se završi drugačije. Međutim, Erden, Dikson i Iljasova doneli su svom timu zasluženu pobedu i pokazali zašto Turska može biti „nagazna mina“ za protivnike. Španija posle poraza od Srbije mora da se podigne ekspresno i pokuša da ispravi grešku. Interesantno, ovo je drugi vezani poraz Španije na velikim takmičenjima, što se godinama nije desilo. Poslednji zvanični meč dva tima Turska je dobila rezultatom 65:57, na Evrobasketu 2011, da bi Furija kasnije pobedila u dva vezana prijateljska okršaja.

7012: GRČKA - HRVATSKA, 21.00  
(Košarka, Evropsko prvenstvo)

Veliki derbi dva tima koji dugo nisu osetili gorčinu poraza – Grčka na sedam, a Hrvatska na deset mečeva u nizu. Još važnije, obe ekipe ostvarile su sigurne pobede, s tim što je Grčka ostavila jači utisak protiv Makedonije. Poslednjih godina dve selekcije su se često borile – prošle godine na Mundobasketu Grčka je slavila rezultatom 76:65, a na Evrobasketu 2013. bilo je produžetaka – rezultat 70:70 posle 40 minuta, na kraju 92:88 za Hrvatsku. Ipak, Heleni kroz istoriju imaju daleko više uspeha u susretima sa Vatrenima. 


Noć za nama donela je nekoliko zanimljivih događaja:

FUDBAL - Živo je bilo na brazilskim terenima. Odigrano je nekoliko zanimljivih mečeva, a favoriti su uglavnom opravdali očekivanja. Sao Paolo je bio bolji na domaćem terenu od Internacionalaca (2:0). Golovi su postignuti u drugom poluvremenu. Atletiko Mineiro je prilično lako došao do trijumfa na gostovanju Vasko de Gami (2:1). Sve je bilo rešeno u prvom poluvremenu kada su gosti poveli sa 2:0. Kladioce je izneverio Atletiko Paranense koji je igrao bez golova kod kuće.

---------------------------------------------------------------------

TENIS - U najzanimljivijem meču US Opena Endi Mari je opravdao ulogu favorita protiv Belučija. Viktor Trociki je doživeo težak poraz od Donalda Janga iako je vodio sa 2:0 u setovima. Više OVDE.

Za početak vam nudimo najavu najvažnijih sportskih događaja u ovom danu:

Poštovani čitaoci portala MOZZART Sport želimo vam dobro jutro. Uz nas ćete i danas moći da pratite sva dešavanja u svetu sporta i klađenja. Treba li uopšte da vas podsećamo da će ove nedelje u centru pažnje da bude košarkaška reprezentacija Srbije. Orlovi igraju protiv Nemaca u okviru drugog kola evropskog prvenstva. Tu je i meč Novaka Đokovića. Mnogo razloga da ostane sa nama.

(Foto Star Sport)

 

 

 

 

 

 


tagovi

SrbijaNovak Đokovićmeđunarodni fudbalklađenjeEvropaEurobasket 2015Aleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara