""
""

Klanica i triler na Pishuanu: Ne vredi ni doktorska defanziva Alavesa, Ben Jeder i magični Ganzo imaju šifru za svaku bravu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.10.16. | 18:13

Golom francuskog internacionalca u 90.minutu Sevilja slavila protiv Alavesa – 2:1

Tako nešto mogli smo da naslutimo još u prvim kolima Primere, danas u Sevilji dobili smo samo još jednu potvrdu: onaj ko bude želeo da savlada Alaves moraće dobrano da se pomuči i iscedi suvu drenovinu.

Trener tima iz Baskije Mauricio Pelegrino napravio je defanzivno jako doba tim koji je danas skakao po živcima navijačima Sevilje na Sančez Pishuanu.Ipak, šifru za bravu tima za koji su igrali Pantić, Krstičić i Aleksandar Katai pronašao je francuski internacionalac Ben Jeder u 90.minutu – 2:1. Pravi triler meč u Andaluziji imao je veliku dozu dramatike, preokrete i na posletku kraj po volji domaćih navijača. Sevilja je ostvarila četvrti prvenstveni trijumf.

Izabrane vesti

Alaves je dugo odolevao, golman gostiju Fernando Pačeko je razoružavao napadače Sevilje, ali protiv magije Gansa nije mogao.

Igrao se 74.minut kada je brazilski rezervista petom izbacio iz igre kompletnu odbranu Alavesa i ostabio Francuza Ben Jedera u idealnoj šansi. Dileme nije bilo: usledila je lagana realizacija i zasluženo vođstvo Sevilje

Kroz pakao je morala da prođe ekipa Sevilje kako bi zabeležila četvrti prvenstveni trijumf. Meč u sunačanoj Andaluziji pretvorio se u pravu klanicu. Čak četvrorica igrača morala su pre vremena da napuste igru, Alaves je u ranoj fazi meča ostao bez Feminija i Toresa, povradili su se Vieto i Nasri na drugoj strani. Međutim, kamen sa srca domaćih navijača nije mogao da padne posle inicijaln og vođstva. Ratnički nerv Alaves je demonstrirao i u Sevilji. Vratio se igru posle kornera koji je izrodio asistenciju Pantića i pogodak štopera Lagvardije.

Meč je vraćen na početak, navijači Alavesa su ponosno mahali šalovima, ali su na kraju tužnih lica otišli put Baskije. Počela je sudijska nadoknada kada je Vitolo, kao brzi voz, prošao po levoj strani, zavrnuo loptu, a Ben Jeder se ponovo našao na pravom mestu.

Trener Alavesa Pelegirni ostavio je na klupi srpske internacionalce, ali su svi dobili šansu. Štoper Pantić je u igru ušao već u 26.minutu i vrlo korektno obavio posao. Krstičić je dobio šansu od 29.minuta, dok je Katai bio Pelegrinijevo rešenje posle vođstva Sevilje.

PRIMERA – 7. KOLO

Petak:

Real Sosijedad – Betis 1:0 (0:0)
/Vela 63/

Subota:

Granada – Leganes 0:1 (0:0)
/Šimanovski 76/

Sevilja – Alaves 2:1 (0:0)
/Ben Jeder 74, 90-  Lagvardija 83/

18.30 Osasuna – Las Palmas

20.45 Deportivo La Korunja – Hihon

Nedelja:

12.00 Valensija – Atletiko Madrid

16.15 Real Madrid – Eibar

18.30 Espanjol – Viljareal

18.30 Malaga – Atletik Bilbao

20.45 Selta - Barselona

(FOTO: Action Images)


tagovi

SrbijaSeviljaPrimeraNenad KrstičićEvropaAleksandar PantićAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara