Klanje je i za Ligu Evrope! Duvan zakuvao, sinovi slavnih očeva rastu u ozbiljne igrače (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.04.18. | 20:41

Gledaćemo trku u troje za plasman u Evropu

Sedmo mesto u Seriji A skoro sigurno nosi sa sobom plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a po trenutnom stanju stvari, pretedenti na njega su Atalanta, Fiorentina i Samdprja. Pomenuti triling je od večeras bodovno izjednačen na prvenstvenoj lestvici, posle odigranih mečeva koji su ranije bili odloženi.

Sve je zakuvala pobeda Sampdorije u Bergamu od 2:1, na koju su nadovezao trijumf Fiorentine na Firuliju od 2:0 i dobili smo izjednačenu trku za sedmo mesto do kraja sezone.

Izabrane vesti

Atalanta je porazom od Sampdorije napravila veliki kiks... Posle očajne reakcije Atalantine odbrane u finišu prvog poluvremena, Đanluka Kaprari je iskoristio poklon i najavio pobedu Đenovljana na Atleti Azuri stadionu. Ipak Rafael Toloi se sredinom drugog poluvremena iskoristio za grešku kod Kaprarijevog gola. Iskusni štoper je doneo izjednačenje posle prekida. Na sličan način je Atalanta u prošlom kolu postigla dva gola za pobedu i može se reći da je iz prekida ubitačna. Posle izjednačenja su šanse prštale na obe strane, ali je jedini metu pogodio Duvan Zapata. Sjajni Kolumbijac je imao jednu sjajnu šansu kada mu je golman Beriša izvadio šut ispod prečke, ali u 84. minutu nije mogao ništa kada Zapata namirisao veliki kiks Hasa i izašao u stopostotnu šansu.

Fiorentina igra u strašnoj formi i danas je vezala petu uzastopnu pobedu! Viola je pobedila Udineze u gostima kojem je to bio šesti poraz zaredom. Očekivan ishod s obzirom na forme timova... A opet su zablistali sinovi slavnih očeva: Đovani Simone i Federiko Kjeza! Naslednici legendarnih Dijega Simeonea i Enrika Kjeze su u prošlom kolu doneli Violi pobedu nad Krotoneom, a danas su bili kobni i po Zebrete. Prvo je Kjeza iznudio penal (prethodila sjajan štikla Falćinelija) koji je Veretu pretvorio u vođstvo, da bi potom Čolito rešio pitanje pobednika posle još jednog odličnog  prodora Kjeze. Naš Bleki Milenković je vrlo dobro odigrao ceo meč na poziciji desnog beka. Ako ih Fiorentina zadrži sve nekoliko sezona, biće to opasna generacija...

U senci borbe za Evropu je ostao duel Đenove i Kaljarija u kojem su Grifoni pobedom od 2:1 i definitivno rasterali sve sumnje oko ostanka. Kaljari je za sada bezbedan, ali ako nastavi sa ovakvim igrama, mogao bi da zakomplikuje život. Lapadula je golom glavom otvorio vrata pobede, ali su Sardi izjednačili posle sumnjivog penala koji je iznudio Farago, a Barela pretvorio u gol. Ipak, pravda je zadovoljena u 90. minutu kada je januarsko pojačanje Juri Medeiroš postigao sjajan gol udarcem sa 20 metara.

SERIJA A - ODLOŽENO, 27. KOLO:

Utorak

Atalanta / Sampdorija 1:2 (0:1)
/Toloi 67 - Kaprari 43, Zapata 84/

Đenova - Kaljari 2:1 
/Lapadula 53, Medeiroš 90 - Barela penal 62/

Udineze - Fiorentina 0:2 (0:1)
/Veretu 29 penal, Simeone 71/

Sreda

17.00:  (1,80) Benevento  (3,60)  Verona (4,60) 
18.30:  (2,75) Milan  (3,10)  Inter (2,70) 
18.30:  (2,70) Kjevo  (3,05)  Sasuolo (2,80) 
18.30:  (1,50) Torino  (4,10)  Krotone  (7,00) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

(FOTO: Action images)


tagovi

Federiko KjezaĐovani SimeoneRafael ToloiDuvan ZapataĐanluka Kaprari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara