"Jirgen Klinsman"
"Jirgen Klinsman"

Klinsman zamerio Fifi zbog odabira sudije: Zašto Alžirac sudi naš meč protiv Belgije?

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.07.14. | 09:35

Sudija dolazi iz zemlje koju smo na prethodnom Mundijalu pobedili u poslednjoj sekundi, ali tako nam je kako nam je

Jirgen KlinsmanJirgen Klinsman nije zadovoljan! Nemački stručnjak i jedan od onih koji se nikada nisu bojali da kažu ono što misle javno je iskazao svoje nezadovoljstvo nakon što je FIFA objavila da će susret njegov SAD-a i Belgije suditi Alžirac Đamel Hajmudi, što je izazvalo polemiku u medijima. 

Naime, Alžir je pune 132 godine (1830 - 1962) bio francuska kolonija i maternji jezik je upravo francuski. S obzirom da se istim jezikom govori i u Belgiji, Klinsman smatra da će Đavoli Marka Vilmotsa biti u prednosti.
"Nadam se da nećemo imati razlog za brigu. Do sada je sudio na dva meča i bio je vrlo dobar. Nadam se da će isto tako suditi i na našoj utakmici", rekao je Klinsman i potom nastavio:
"Ali, da li se dobro osećam zbog toga što nam on sudi? Ne, jer je Alžir došao iz grupe u kojoj je igrao sa Belgijom, a pritom govori francuski, kao i igrači Belgije. To znači da će sa njima imati savršenu komunikaciju, a sa nama ne. Takođe, sudija dolazi iz zemlje koju smo na prethodnom Mundijalu pobedili u poslednjoj sekundi, ali tako nam je kako nam je".

Izabrane vesti

Selektor SAD-a je dodao i da donekle razume Fifu, ali nije mogao da sakrije određenu dozu ljutnje...
"Uvek je teško odabrati prave sudije za određeni meč. Mi poštujemo konačnu odluku, uz nadu da će sve proći u najboljem redu", zaključio je nemački stručnjak.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SADreprezentativni fudbalJužna AmerikaBrazilBelgijaJirgen KlinsmanĐamel HajmudiBrazil2014Alžir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara