""
""

Ključ drže Savić i Le Talek: Zvezdina odbrana još od Klosea nije igrala protiv napadača TOP klase

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.10.17. | 12:07

Štoperski tandem crveno-belih imaće priliku da odmeri snage sa snažnim francuskim napadačem Olivijeom Žiruom, čiji vrhunski kvalitet, uprkos oprečnim mišljenjima, niko ne može da ospori

Zvezdaška javnost je složna u oceni da će odbrana Arsenala najviše strepeti od Nemanje Radonjića i Ričmonda Boaćija, ali ključ večerašnje utakmice mogli bi da drže defanzivci srpskog vicešampiona Vujadin Savić i Damijan le Talek. Zvezdin štoperski tandem biće na izuzetno teškom zadatku kako bi sačuvao napadača Arsenala Olivijea Žirua.

Izabrane vesti

Francuski reprezentativac možda nije prva opcija Arsena Vengera u Premijer ligi, ali se radi o golgeteru vrhunske klase, kakav pred Zvezdinom, publikom nije viđen čitavu deceniju. Još od utakmice sa Bajernom 2007. godine na stadionu Rajko Mitić kada je odbrana crveno-belih na čelu sa Đorđem Tutorićem i Ibrahimom Gajom morala sačuva Miroslava Klosea u najboljim igrčkim danima. Mnogi će reći da Klose i Žiru po kvalitetu, ali pre svega po broju postignutih golova, ne mogu da stanu u isti koš, ali niko ne može da ospori, a posebno oni koji se ozbiljno bave fudbalskom tematikom, da je Francuz golgeter TOP klase.

KVOTE ZA UTAKMICU CRVENA ZVEZDA - ARSENAL

Defanzivci crveno-belih su ove sezone su izašli kao pobednici u okršajima sa Davidom Lafatom iz Sparte i Fjodorom Slomolovim iz Krasnodara. Reč je o izuzetnim napadačima, ali je golgeter Arsenala ipak jednu klasu iznad.

Teo Volkot

Žiru je pravi sidraš i postizanje golova nije njegov jedini kvalitet, pošto često zna da uđe u veliku seriju promašaja. Bivši napadač Monpeljea poseduje izuzetnu snagu, tehnički i taktički je perfektno potkovan, a protivničkoj odbrani konstantno pravi probleme čestim izlaskom „po loptu“ i tako je tera da izleće izvan poslednje linije. To sa druge strane otvara mnogo prostora brzonogim bočnim igračima Arsenala, a najviše Teu Volkotu, koji je ubacivanjem “iza leđa” nedavno bio koban po odbranu BATE Borisova.
"Iskreno, Žiru je preterano jak i mnogo dobro igra glavom. Nama visokim igračima nije preterano teško sačuvati ga fizički, ali mnogo dobro igra tu 'drugu loptu', ostavlja duple pasove. Što se mene tiče, kao visokom igraču, daleko je teže čuvati brze igrače kao što je Teo Volkot, koji non-stop traži prostor iza leđa. I Crvenoj zvezdi će biti problem sa tim njihovim brzim igračima, koji se konstantno ubacuju iza linija", pojasnio je nedavno u intervjuu za MOZZART Sport štoper beloruskog šampiona Nemanja Milunović.

Dakle, pored Savića i Le Taleka, na velikom oprezu će biti i bekovi Stojković i Rodić, ali i ofanzivci Radonjić i Srnić, koji će morati konstantno da zatvaraju bokove, a onda da iz brzih kontranapada pokušaju da ugroze favorizovanog rivala.

Vilšir

Problem će predstavljati Volkot i Žiru, ali bi ozbiljne poteškoće Zvezdinoj poslednjoj liniji tima mogao da napravi i lucidni Džek Vilšir, ukoliko bude na svom nivou. Nekadašnja velika nada Arsenala prošla je prethodnih godina kroz pravu golgotu zbog čestih povreda povreda, ali prethodne partije vraćaju veru pristalicama londonskog kluba da bi ponovo u pravom svetlu mogli da vide igrača u kojeg su još u najranijim igračkim danima polagane velike nade.

TIM ARSENALA - Venger hrabro! Baca u vatru četvoricu klinaca, vraća se zaboravljeni, brani Čeh

Radonjić i Boaći, možda Kanga i Donald ili Krstičić i Srnić biće zaduženi da Zvezdinu publiku ofanzivnim akcijama konstatno dižu na noge, ali onda kada krene nalet Arsenala i sledi se krv u venama, tada će u prvom planu biti Zvezdina odbrana, koja drži ključ večerašnje utakmice.

(FOTO: Action images, Star Sport)


tagovi

Arsen VengerArsenalFK Crvena zvezdaDamijan Le TalekDžek VilširEngleskaLiga EvropeOlivije ŽiruTeo VolkotVujadin Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara