"De Ligt i Lengle na naslovnim stranama katalonskih medija"
"De Ligt i Lengle na naslovnim stranama katalonskih medija"

Ključnih šest meseci za Barsin ustanak: Klemon, De Ligt, Mina, “novi Marselo“...

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.11.17. | 09:50

Odbrana mora da se skocka

De Ligt i Lengle na naslovnim stranama katalonskih medijaNapadačka oštrica otupela je odlaskom Nejmara, ali nije samo krilna pozicija ta o kojoj moraju da razmišljaju u Barsleloni ako planiraju da ostanu tamo gde im je i mesto - u samom vrhu evropskog fudbala. Na stadionu Kamp Nou su procenili: najhitnije je pitanje poslednje linije, pa katalonski mediji danas naširoko pišu o planovima.

Od ranije se zna - ili bar pretpostavlja - kolumbijski gorostas Džeri Mina, kaparisan još na jesen 2016. godine, iz Palmeirasa stiže već u januaru. Ali kako se procenjuje da 33-godišnji Havijer Maskerano neće moći još dugo odgovara zahtevima vrhunskog fudbala, a pritom je jasno da neće biti nimalo lako pronaći mu zamenu, u Blaugrani su rešili da dobro napune defiticitarnu poziciju pa da iz konkurencije iskoči pravi naslednik.

Izabrane vesti

Prvi kandidati? Ajaksov Matijs de Ligt i Seviljin Klemon Lengle.

Na ovog prvog tipuje Mundo Deportivo, koji podseća na tradicionalno dobre veze Ajaksa i Barse, pa dodaje da je samo pitanje: zima ili leto? Smatraju da savršeno odgovara profilu igrača koji je potreban Barseloni.

Međutim, De Ligtu je tek 18 godina, pa Barselona želi da se osigura, jer će na leto verovatno otići i Tomas Vermalen, a Luis Enrike je ne tako davno imao i po petoricu štopera na raspolaganju (Pike, Umtiti, Maskerano, Bartra, Vermalen). Valverde nema taj luksuz, pa je tražio centralnog beka Real Sosijedada Injiga Martineza. Ipak, uprava kao da pokušava da ga ubedi da pogleda šta još ima u izlogu.

Ima recimo Lenglea na koga upozorava dnevni list Sport. Levonogi Francuz ove sezone blista u Sevilji. Barsa ga je htela još letos, ali tada nije bila uverena u njegove kvalitete. Sada su sve nedoumice otklonjene. Uostalom, vrlo su dobre šanse da Lengle, koga je januara 2017. bivši sportski direktor Sevilje Monći doveo iz Nansija za svega 5.000.000 evra, bude član reprezentacije Francuske na Mundijalu u Rusiji. Samim tim skočila je i cena. Po otkupnoj klauzuli iznosi okruglo 30.000.000 evra. Barsa bi mogla da upravu Sevilje smekša time što će u Andaluziju vratiti Aleiša Vidala. Nije tajna da ga Sevilja hoće nazad. Lengle bi doduše najverovatnije stigao tek na kraju sezone. Da ne gubi minute uoči Svetskog prvenstva.

Sport dodaje i da štoperi nisu jedino što traži Barselona. U asimetričnom sistemu Ernesta Valverdea, Đordi Alba je posle odlaska Nejmara ostao da sam krpi celu levu stranu. Otud se traži i alternativni levi bek. Opcija je Giljerme Arana, 20-godišnji defanzivac Korintijansa, koji je ove sezone eksplodirao pa ga već traže i Atletiko i Sevilja. Korintijans je u finansijskom škripcu i ne krije da bi Aranu prodao već u januaru. Za dobro obeštećenje naravno. Korintijansu pripada svega 40 odsto. Luka Dinj jednostavno nije kalibar za Blaugranu.

To je, dakle, plan za odbranu. A još ostaje da se vidi ko će još doći da zakrpi rupetinu nastalu nakon Nejmarovog odlaska u Pari Sen Žermen. Zna se da je prva opcija Filipe Kutinjo, da su pod lupom Žan Mišel Seri i Leon Gorecka. Ali pitaju se i prodavci, ne samo Barselona.


tagovi

ŠpanijaPrimeraKlemon LengleEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara