""
""

Klop otkinuo za Julijanom

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.11.16. | 18:01

Liverpul pomno prati krilnog napadača Leverkuzena

Ofanzivni fudbaler Bajera iz Leverkuzena Julijan Brant (20) jedan je od najozbiljnijih kandidata da pojača Liverpul u januarskom prelaznom roku. 

Izabrane vesti

Jirgen Klop već ima najeksplozivniji napad u Premijer ligi, ali je nedavno otkrio da mu nedostaju kavalitetna krila pogotovo kada Sadio Mane u januaru bude otišao na Kup afričkih nacija u Gabonu. I baš kao Mane u Salcburgu, Brant blista kod istog trenera Rodžera Šmita, ali u Nemačkoj gde Bajer igra brz i agresivan napadački fudbal.

Prema informacijama iz Nemačke, Branta su u petak uveče uživo posmatrali skauti Crvenih na utakmici Bundeslige protiv Lajpciga, i uprkos porazu Farmaceuta od 3:2 imali su šta da vide. Aistencija i gol u stilu pravih majstora svakako su prava preporuka za transfer u Premijer ligu. Brant je pokazao najbolje kvalitete - sigurnost, snagu, brzinu, tehniku, ali i golgetersku pohlepu i stalnu želju da postigne gol.

Ono u čemu je slab je igra u odbrani, ali je nedavno izjavio da pokušava da popravi i taj segment kako bi postao kompletan fudbaler. Nije čudo što Liverpul pažljivo prati njegov razlog već nekoliko meseci unazad, ali će konkretnu ponudu poslati u januaru samo ukoliko za time bude potrebe, odnosno ako Crveni upadnu u napadačku krizu.

Leverkuzen takođe nije voljan da proda Branta (ugovor do juna 2019), ali ono što je problem je što sjajni krilni napadač ima otkupnu klauzulu od 20.000.000 evra koja može biti aktivirana u leto 2018. godine.
„Naravno da postoji interes za Julijana, ali nismo pregovarali sa drugim klubovima niti smo išta dogovorili. Sve je na Julijanu, odluke donosi samo on, i on zna da je tajming u fudbalu najvažniji“, istakao je otac napadača Leverkuzena.

Bilo kako bilo, januar je blizu, a videćemo hoće li sjajni fudbaler moći da odoli pozivu trenera kojeg svi vole i koji je napravio zvezde od mnogih talentovanih fudbalera. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajer LeverkuzenJirgen KlopJulijan BrantLiverpulNemackaTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara