""
""

Klop uporedio Bajern sa kineskom privredom i izazvao svađu na relaciji Dortmund – Minhen

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.13. | 17:05

Kontroveryna izjava trenera Borusije posle poraza u Kupu Nemačke izazvala negodovanje u Minhenu i odgovor Jupa Hejnkesa

 

Izabrane vesti

Dve godine je Borusija dominirala nemački fudbalom, a sada je izgleda opet došao red na Bajern. Bavarci su na sjajnom putu da preotmu oba domaća trofeja rivalu iz Dortmunda, pošto su ih već eliminisali iz Kupa Nemačke, a u prvenstvu imaju nedoszižnu prednost. To je izgleda izazvalo nervozu u Dortmundu, pa je Jirgen Klop posle poraza u Kupu uporedio Bajern sa kineskom privredom?!
„Bajern vam je kao privreda u Kini. Oni vide šta ostali rade i onda to isto iskopiraju, ali sa više novca i više zaposlenih i prestignu vas“, slikovito je objasnio Klop.

Ova njegova zapažanja su izazvala žestoku reakciju u Minhenu.
„Bajern je klub koji postoji mnogo duže nego što je Jirgen Klop trener. Bajern je uvek imao svoj stil igre. Mislim da je važno da ljudi pokazuju respekt i kada gube i kada pobeđuju. A, posebno kada gube“, Hejnkes je poručio Klopu.

Potom se na Hejnkesove reči nadovezao prvi čovek Borusije, Hans Joakim Vacke i rasplamsao polemiku na relaciji Dortmund – Minhen.
„Bajern definitivno nije klub koji bi nekome trebalo da govori kako da se ponaša i da deli moralne lekcije! Pogotovo ne o tome kako se treba ponašati u porazu jer znamo kako su se oni ponašali. To što je Klop rekao je apsolutno korektno“, istakao je Vacke.

Usledila je nova replika Jupa Hejnkesa:
„Ako Klop jednoga dana dobije šansu da radi u nekom velikom klubu poput Bajerna i Reala videće šta to znači i otkriće jedan potpuno novi svet. Videće da je to herkulovski zadatak i da se u velikim klubovima radi na razvoju svih sekcija u klubu. Mi nismo pokupili ničije ideje, već imamo dugogodišnju razvojnu stretgiju i ne krademo ničije ideje. Ali, neću više da obraćam paženju na poruke od Klopa i grupice novinara iz Dortmunda“, zaključio je raspravu Hejnkes

(FOTO: Action images)


tagovi

Bajern MinhenBorusija DortmundEvropaHans Joakim VackeJirgen KlopJup HejnkesNemacka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara