"Kevin Kampl"
"Kevin Kampl"

Klopov odgovor na krizu: Uragan iz Salcburga stigao u Dortmund! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.12.14. | 18:51

Slovenac Kevin Kampl potpisao do 2019.

Kevin Kampl

Zvali su ga i Totenhem i Sautempton, ali 24-godišnji Kevin Kampl je očigledno dobro zapamtio kako je izgledala Borusija Jirgena Klopa u najboljim danima. Rezultatska posrtanja u poslednjih šest meseci nisu ga uplašila. Slovenac rođen u Solingenu vratio se u Nemačkui potpisao za klub iz Dortmunda! Vest je potvrđena i na zvaničnom sajtu Borusije, koja je otkrila i da je saradnja sa doskorašnjim fudbalerom Red Bul Salcburga dogovorena do 2019. godine.
"Kevin Kampl je svestran ofanzivni vezni igrač kojeg smo posmatrali već neko vreme. Njegov stil se savršeno uklapa u našu igru", zadovoljno trlja ruke sportski direktor Mihael Cork.

Izabrane vesti

Kampl je profesionalnu karijeru počeo u Bajeru iz Leverkuzena, ali pošto se nije izborio za priliku u prvom timu Aspirindžija okrenuo je list i otišao na kaljenje u Grojter Firt, da bi potom prešao u Osnabrik, pa za 250.000 evra u Alen i fudbalski vaskrsao. Posle samo četiri utakmice, ali i dva gola i tri asistencije u dresu Alena, Red Bul je istresao čak 3.000.000 evropskih novčanica kako bi ga doveo u Salcburg.

Isplatilo se višestruko. U sezoni 2013/2014 bio je nominovan za najboljeg igrača austrijskog prvenstva (priznanje je na kraju završilo u rukama Filipa Hozinera). Ove sezone oduševljava svakim potezom. Na 18 utakmica u Bundesligi Austrije pet golova i sedam asistencija. U Ligi Evropa postigao je još četiri, namestio isto toliko. Ukupno za Salcburg 109 utakmica, 29 pogodaka i 54 asistencije.

Rečju - ubica!

Dres reprezentacije Slovenije nosio je na 14 utakmica, jednom je zatresao protivničku mrežu. Ali tek sada će se odmeriti protiv najboljih. Borusija i Red Bul Salcburg su se inače saglasili da finansijski detalji transfera ostanu poslovna tajna, ali nema sumnje da će kolege iz Nemačke ili Austrije uskoro iskopati i taj podatak. Stridljivo se pominje suma od oko 10.000.000 evra.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaKevin KamplNemackaRed Bul SalcburgZimski prelazni rok 2015

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara