""
""

Klopovi momci se radnim danima pretvaraju u Terminatore! Paklen finiš Arsenala u Briselu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.10.14. | 22:39

Milioneri nastavljaju da seju strah u Ligi šampiona uprkos očajnoj formi u Bundesligi, Arsenal sa ruba poraza do pobede u 91. minutu protiv Anderlehta

Šta se to dešava sa Borusijom Dortmund ove sezone? Vikendom se muče u Bundesligi, ne mogu gotovo nikoga da pobede, na prethodnih pet prvenstvenih mečeva su osvojili tek jedan bedni bod… Ali, zato kada dođe utorak ili sreda, Jirgen Klop kao da na teren pošalje fudbalske Terminatore! Borusija liči na Drim tim u Ligi šampiona! Gaze rivale kao od šale. Prvo su odučili od fudbala Arsenal, potom kao kaznena ekspedicija prošli kroz Brisel, a večeras su promarširali kroz Istanbul i ugasili grotlo Ali Sami Jedni stadiona. Zgromili su Galatasaraja sa 4:0 posle furioznog prvog poluvremena u kojem su dali tri gola.

Izabrane vesti

Borusija je Galati očitala fudbalsku lekciju. Klop je opet promešao karte i Obamejana prekomandovao sa krila u sam špic napada sa Rojsom i Mhitarjanom kao pomoćnim opcijama. Već posle osam minuta, Obamejan je opravdao novu ulogu. Prelepa lopta Marka Rojsa i pogodak sjajanog napadača iz Gabona. Samo desetak minuta kasnije 2:0. Ovoga puta kontra po desnom krilu, Pišek je asistent, Obamejan opet na pravom mestu pred golom Galate i još jedna rutinska egzekucija napadača Milionera. Tačku na uragansko prvo poluvreme je stavio sjajni Marko Rojs spektakularnim golom sa 20 metara kada je umalo pocepao mrežu turskog tima.

U drugom poluvremenu, Borusija je malo spustila gas, a Klop je pružio šansu rezervisitima Ginteru, Gindoganu i Ramosu. Upravo su ova dvojica poslednjih u 83. minutu postavili konačnih 4:0. Fenomenalna akcija, majstorija Gundogana i lepa završnica Kolumbijca za ubedljiv trijumf.

Klopov tim je nastavio perfektan niz u Ligi šampiona. Tri meča, tri pobede, gol-razlika 9:0! Savršeno! Osmina finala je na vidiku…

GALATASARAJ - BORUSIJA DORTMUND 0:4 (0:3)
/Obamejan 6, 18, Rojs 41, Ramos 83/

Sudija: Antonio Mateu Lahoz (Španija); Stadion: Ali Semi Jen

Galatasaraj (4-4-2): Muslera - Tarik, Šeđu, Semih Kaja, Teles (od 62. Oztekin) - Melo, Selčuk Inan, Altintop (od 61. Džemaili), Snajder - Pandev (od 78. Čolak), Burak Jilmaz

Borusija (4-3-2-1): Vajdenfeler - Pišček, Humels (od 69. Gundogan), Subotić, Papastatopulos - Kel, Bender (od 55. Ginter), Kagava (od 81. Ramos) - Mhitarjan, Rojs - Obamejan

Arsenal (4-1-4-1): Martinez – Čembers, Mertezaker, Monreal, Gibs – Flamini (od 75. Okslejd Čemberlen) – Aleksis Sančez, Remzi, Vilšir (od 84. Podolski),  Santi Kazorla – Velbek (od 75. Kembel)

A, ka plasmanu u osminu finala hita i Arsenal. Zahvaljujući čudesnom i srećnom preokretu večeras u Briselu. Do 89. minuta su gubili od Anderlehta, a na kraju slavili 2:1!

Hasi je ispunio najavu i ostavio najbolje napadače Mitrovića i Suareza na klupi, Venger je počeo meč sa trećim golmanom Martinezom. Albanac na klupi Anderlehta je umalo pogodio dobitnu taktiku. U prvom poluvremenu je potpuno neutralisao i umrtvio Arsenal predvođen nevidljivim Velbekom. Prava uspavanka. Dovoljno je reći da za 45 minuta nije viđen nijedan šut u okvir gola!

Domaći su u drugom delu čekali svoju šansu i dočekali su je. U 71. minutu idealan centaršut Prata sa desne strane, a reprezentativac Hondurasa Nahar je pobegao Čejmbersu i Mertezakeru, ostao sam pred golom Tobdžija i lagano pogodio glavom za veliko slavlje domaćeg tima. Nedugo zatim, Vanden Bore je imao sjajnu priliku da duplira prednost, ali je pogodio stativu. Ispostaviće se da je to bio fatalan promašaj. 

Venger je pojačao napad i uveo artiljeriju Okslejd Čemberlena, Podolskog i Kembela. Ofanziva je urodila plodom u samom finišu. Gibs je u 89. minutu iskoristio slabu postavku Anderlehtove odbrane i zakucao volej u mrežu domaćeg tima za izjednačenje, da bi Podolski u 91. minutu iskoristio još jednu slabu intervenciju defanzivne linije belgijskog prvaka i doneo pobedu Arsenalu koja ostavlja Todbžije na drugom mestu, a Anderleht stavlja u jako tešku poziciju… 

ANDERLEHT - ARSENAL 1:2 (0:0)
/Nahar 71 - Gibs 89, Podolski 90+1/

SudijaKarlos Velasko Karbaljo (Španija); Stadion: Konstan Vanden Štok

Anderleh (4-2-3-1): Proto – Vanden Bore, Mbemba, Dešaht, Najara – Tilemans, Defur – Ačiampong, Praet (od 88. Dendonker), Konte – Sirijak (od 83. Suarez)

Arsenal (4-1-4-1): Martinez – Čembers, Mertezaker, Monreal, Gibs – Flamini (od 75. Okslejd Čemberlen) – Aleksis Sančez, Remzi, Vilšir (od 84. Podolski),  Santi Kazorla – Velbek (od 75. Kembel)

(FOTO: Action images)


tagovi

Adrijan RamosAnderlehtArsenalBelgijaBorusija DortmundEngleskaGalatasarajKieran GibsLiga šampionaLukas PodolskiMarko RojsNemackaPjer Emerik ObamejanTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara