""
""

Klopu se ne dopada Imobile, već je našao zamenu

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.02.15. | 10:24

Ako je verovati Bildu Milioneri su sve bliže odluci da na leto plate 12.000.000 evra za Maksa Kruzea

Sve su glasnije priče da će Borusija iz Dortmunda na leto aktivirati otkpnu klauzulu iz ugovora Maksa Kruzea! Pre nekoliko nedelja Bild je stidljivo najavljivao ovu mogućnost, navodeći da Jirgen Klop priprema rekonstrukciju tima, ali sada je sasvim izvesno da će napadač Menhengladbaha biti prva meta Milionera u predstojećem prelaznom roku.

Kruze ima ugovor do 2017. godine, međutim, u njegovom ugovoru je klauzula koja kaže da ukoliko neki od klubova iskešira 12.000.000 evra može da vodi nemačkog reprezentativca. Jirgen Klop nije zadovoljan onim što je do sada pokazao Ćiro Imobile i želi novog špica, a odluka je pala da to bude Maks Kruze.    

Izabrane vesti

Ono što bi moglo da predstavlja problem jeste loša sezona koju iza sebe ima Dortmund. Koltovi su trenutno treći na tabeli Bundeslige i jedni su od najozbiljnijih kandidata za plasman u Ligu šampiona, što se za Milionere ne može reći. Ali to bi trebalo da predstavlja manji problem u odnosu na konkurente. Naime, za Kruzea je ozbiljno zainteresovan i Šalke, odnosno još od ranije Volfsburg.      

Ako novac bude odlučivao kada je u pitanja plata igrača Vukovi će svakako biti u prednosti, ali Bild navodi da je Maks Kruze trenutno najbliži Dortmundu.

Zanimljivo da je 26-godišnji napadač i prethodni klub (Frajburg) napustio zahvaljujući otkupnoj klauzuli koja je 2013. iznosila svega 2,500.000 evra.  

(foto: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015NemackaMaks KruzeEvropaBorusija MenhengladbahBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara