""
""

Klubovi protiv Lekića: Da nisi ti Terzićev poslušnik?

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.10.13. | 09:43

''Izgubljena je bitka, ali ne i rat, spreman sam u svakom trenutku da zakažem sednicu na kojoj će se raspravljati o mom poverenju'', rekao je predsednik Zajednice superligaša posle burnog sastanka na kome su mu mnogi klubovi okrenuli leđa

Na jednoj strani Dragoljub Lekić - na drugoj svi ostali! Predsednik Zajednice superligaša izgleda da gubi poverenje, pošto su se njegovom predlogu o profesionalizaciji radnih mesta usprotivili predstavnici skoro svih klubova na jučerašnjem sastanku tog tela, a naredni korak mogao bi da bude zakazivanje Skupštine i glasanje o poverenju prvom čoveku takmičenja.

Lekić, koji je na funkciju izabran ovog leta, predložio je dnevni red na kome bi se već u uvodnim tačkama glasalo o uvođenju novih funkcija u Zajednicu, sistematizaciji radnih mesta, preseljenju u nove prostorije, a najviše sporenja bilo je o predlogu novog Statuta.
''Generalni sekretar, po Statutu, mora da predloži sistematizaciju, nikako predsednik. Ova tačka mora da se skine sa dnevnog reda'', oštro je reagovao Milenko Marjanović, predsednik kragujevačkog Radničkog, odranije u lošim odnosima upravo sa Lekićem.

Izabrane vesti

Negodovao je, na istu temu, Branislav Delić, prvi operativac sekretar Zajednice.
''Nekorektno je da generalni sekretar ne bude upućen u najavljene promene Statuta. Niko me nije konsultovao ni po jednom pitanju'', rekao je Delić, posle čega je ovaj predlog povučen sa dnevnog reda.

Doskorašnji čelni čovek organizacije klubova Miodrag Janković, sada na čelu Čukaričkog, taksativno je pojasnio zbog čega Zajednici nije potrebna profesionalizacija radnih mesta za koju se zalaže Lekić.
''Nije nam potreban menadžer, a pravnik nam je bio potreban samo u sporu sa RTS-om, kad je Zajednici doneo skoro 300.000 evra. Vaši predlozi podrazumevaju troškove od oko 100.000 evra na godišnjem nivou. Neko bi za platu od 150.000 dinara trebalo mnogo da radi. Hoćete da vežete sve organe za predsednika. Šta znači ako njegov klub ispadne iz elite?'', zapitao je Janković Lekića, koji je u Zajednicu stigao kao potpredsednik OFK Beograda.

I upravo je to ključna tačka sporenja bivšeg i sadašnjeg čelnika Zajednice, jer nije mali broj onih koji Lekića posmatraju kroz prizmu alfa i omege Romantičara Zvezdana Terzića.
''Možda si ti poslušnik predsednka tvog kluba, ali mi, koje si prozivao u medijima, nismo'', rekao je Janković, a uz njega su na jučerašnjem skupu bili predstavnici Slobode, Jagodine, Radničkog iz Kragujevca, Donjeg Srema, dok su čelnici Vojvodine (Radisav Rabrenović) i Partizana (Mile Jovičić) bili nešto uzdržaniji, a Miodrag Zečevič iz Crvene zvezde upitao prisutne ''da li će da rade po dnevnom redu ili pravilima beogradske šume''.
''Izgubljena je bitka, ali ne i rat. Ne predajem se, spreman sam da se do poslednje reči borim za povratak ugleda takmičenja. Spreman sam u svakom trenutku da zakažem sednicu na kojoj će biti raspravljano o mom poverenju'', rekao je Dragoljub Lekić.

Sednici je prisistvovao i generalni sekretar FSS-a Zoran Laković, koji je ocenio da predog promena Statuta ''ima mnogo pravnih manjkavosti, nelogičnosti, suprotnih Statutu FSS i Zakonu o sportu''.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Dragoljub LekićSrbijaSuperligaZajednica Super lige

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara