Kluž okrenuo Hadžija i Rivaldinja, FSCB na minus pet, Bukurešt i četvrtu sezonu bez titule?!

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.04.19. | 21:56

Tri gola domaćih za 17 minuta srušila Vitorul

Teorija još postoji. Ali Vitorul je bio najbolja šansa FCSB-a. I još kad je Rivaldinjo, sin čuvenog Rivalda, doveo izabranike Georgija Hadžija u vođstvo od 1:0 Bukurešt se ponadao. Hladan tuš je usledio početkom drugog poluvremena. Kluž je za svega 17 minuta postigao tri gola i režirao preokret za pobedu od 3:1 koja ga drži na plus pet u odnosu na jedinog preostalog konkurenta u šampionskoj trci FCSB.

Utisak je da će Bukurešt i četvrtu uzastopnu sezonu provesti bez titule, jer Kluž u sledećem kolu ima lakši zadatak, a ako u onom tamo na domaćem terenu savlada Univerzitateu biće prvak kolo pre kraja sezone ma šta da uradi FCSB. Ne bi ni valjalo da čeka sam finiš, jer će kraj sezone dočekati baš na gostovanju kod FCSB-a.

Izabrane vesti

Kako bilo, Portugalac Kamora je u 57. minutu izjednačio rezultat na 1:1, da bi na 2:1 preokrenuo u Klužu omiljeni Argentinac Emanuel Kulio – odigrao je za taj klub više od 200 utakmica – sa penala sviranog zbog neobjašnjivog starta Virhila Gice nad Bilelom Omranijem. Konačnih 3:1 postavio je Paulo Vinisijus u 74. minut. Posle toga nije moralo ni da igra.

Tek da podsetimo, za Kluž su ove sezone navijali i navijači Crvene zvezde kako bi bili nosioci u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Nažalost, uprkos tome što je Kluž verovatno odbraniti naslov najboljeg u Rumuniji beogradski crveno-beli verovatno neće biti povlašćeni u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto im je bilo potrebno makar još jedno iznenađenja iz kruta koji čine Poljska, Azerbejdžan i Bugarska. Legija, Karabag i Ludogorec ga za sada ne dozvoljavaju.

RUMUNIJA 1, PLEJ-OF - 7. kolo:

Nedelja

FCSB - Astra 1:0 (0:0)
/Tanase 55/

Ponedeljak

Krajova - Sepsi 1:0 (0:0)
/Ćikaldau 57/

Kluž - Vitorul 3:1 (0:1)
/Kamora 57, Kulio 67pen, Vinisijus 74  – Rivaldinjo 14/

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara