""
""

Ko će prvi do Rikarda Rodrigeza?

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.16. | 13:13

Volfzburg se pomirio, tri kluba među potencijalnim kupcima

Kao što je i najavljeno, Rikardo Rodrigez ovog leta napušta Volfzburg. Jedan od najboljih levih bekova današnjice je doneo odluku da posle četiri godine ode iz grada Folksvagena.

Izabrane vesti

Volfzburgov sportski direktor Klaus Alofs je u izjavi za lokalne medije još jednom potvrdio da Švajcarac odlazi iz kluba i da su svi svesni toga.
“Rikardo nas je obavestio da njegovi planovi nisu vezani za budućnbost u Volfzburgu, ali preživećemo i to”, istakao je Alofs.

Rodrigez je i u prethodna dva prelazna roka bio među najtraženijim igračima na svojoj poziciji u Evropi i ovako nešto se i očekivalo. Volfzbug je do sada odolevao pritiscima iz Real Madrida i Mančester Junajteda, ali sada mora da se pomiri sa prodajom za 25.000.000 evra koliko iznosi Rodrigezova otkupna klauzula.

Među kandidatima za dovođenje švajcarskog reprezentativca se pominju ti kluba: Arsenal, Real Madrid i Roma. Arsen Venger razmišlja o dovođenju Rodrigeza jer nije zadovoljan Gibsom i Monrealom. Real Madrid takođe traži pojačanje na toj poziciji iako ima Marsela, a prva meta je David Alaba. Tek kada Bajern i defintivno ohladi sve nade Kraljevića, oni bi mogli da krenu po Rodrigeza.

Na kraju, tu je i Roma koja u svakom prelaznom rokmu menja bekovski par. Rešenje za desnu aut-liniju je Gregori van der Vil, a želja za levu su Rodrigez i Mario Rui iz Empolija. S obzirom će klub napustiti oba leva beka iz prethodne sezone Lukas Dinj i Brazilac Emerson, nije čudo što Roma pokušava dovede i Ruija i Rodrigeza. Portugalac iz Empolija je praktično sve dogovorio, Švajcarac je nedavno istakao da bi najviše voleo da igra i živi u Italiji, pa bi i taj faktor mogao da odluči.

(FOTO: Action images)


tagovi

VolfzburgŠpanijaSerija ARomaRikardo RodrigezReal MadridPrimeraPremijer ligaNemackaMario Ruiletnji prelazni rok 2016ItalijaEvropaEngleskaEmpoliArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara