""
""

Ko je Marko Vejinović: Desetka u životnoj formi za koju se bore Hidinik i Advokat!

Vreme čitanja: 2min | pon. 03.11.14. | 18:46

Mediji u Holandiji prosto sugerišu selektoru Hidinku da pod nacionalnu zastavu pozove najboljeg igrača Vitesea. Opisuju ga kao inteligentnog i multifunkcionalnog vezistu

Selektor Srbije Dik Advokat poslao je svog izaslanika Željka Petrovića u Arnem kako bi opipao puls Marka Vejinovića i lično se uverio ima li u vižljastom momku i dalje dovoljne količine srpskog duha kako bi u ekspresnom roku obukao dres naše fudbalske selekcije! Međutim, borba za  najboljeg igrača Vitesea, koga mediji u Holandiji opisuju kao multifunkcionalnog vezistu tek predstoji. Holanđani, čiji dres je nosio tokom omladinskog staža, ne pomišljaju da dignu ruke u znak predaje.

Uostalom, posle očajnog strata u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj mediji u Holandiji prosto sugerišu selektoru Lala Gusu Hidinku da pod nacionalnu zastavu pozove trenutno trećeg najboljeg igrača tamošnje lige i sa njim krene u novu epohu uspeha. Za Holanđane je Vejinović unikat, ili što bi mi u Srbiji rekli prava „desetka“.
„Nemojte da vas zavara broj sedam na njegovim leđima. On nije klasično krilo, već multifunkcionalni vezista. On je pretnja na suparničkoj polovini i igrač koga je teško proći u  svom polju. Trenutno samo Depaj iz PSV-a i Lase Šone iz Ajaksa imaju bolje ocene od njega u holandskoj ligi“, napisao je autor teksta na jednom od najpoznatijih fudbalskih portala u Holandiji.

Izabrane vesti

Podseća se da je prošao akademiju Ajaksa, ali da je prve seniorske minute odigrao u Heraklesu, te da prošle godine nije nagoveštavao da bi mogao da bude arhitekta uspeha Vitesea. Klub iz Arnema je do ovog vikenda imao seriju od osam mečeva bez poraza, a kao glavnog „krivca“ za takav rasplet označavaju Marka Vejinovića. Nesuđeni član „orlova“ ove sezone je postigao već šest prvenstvenih golova, ali nije to jedini statistički podatak zbog kojeg navijači Vitesea stoji mirno pred njim.
On je osoba koja ne voli ukus poraza. Iako pravi 2,4 faula po meču dobio je samo dva žuta kartona. Strogo poštuje fer-plej... Odlikuje se fudbalskom inteligencijom koja mu omogućava da se lako kreće između linija tima. Takođe, Vejinovićevim motoričkim sposobnostima su svi impresionirani. Ima 59,4 posto tačnih pasova“, navodi se između ostalog u tekstu.

U Srbiji se do prošle sedmice malo toga znalo o momku čiji roditelji su iz okoline Zrenjanina. Međutim, želja Dika Advokata da ga vidi u dresu Srbije zapalila je forume i društvene mreže. Posebno, što se Vejinović potvrđuje iz vikenda u vikend.
Njegov naredni korak u karijeri je dokazivanje na međunarodnoj sceni. Ne ide mu u prilog činjenica da je reprezentacija Holandije dobro popunjena u veznom redu. To ne znači da san o Vejinoviću neće biti realizovan. Posebno, jer je selektor Gus Hidinik  obećao da će u njegovom fokusu biti i novi igrači koji zaslužuju poziv".

(Foto Action Images)


tagovi

Dik AdvokatEredivizijaEvropaHolandijaMarko VejinovićSrbijaVitese

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara