"Ilustracija"
"Ilustracija"

Ko je menadžer Đino Rafali i koliki je njegov uticaj na Zvezdu?

Vreme čitanja: 4min | ned. 27.07.14. | 11:32

Dopisnik MOZZART Sporta iz Slovenije otkriva tajnu o misterioznom italijanskom menadžeru o kojem se dugo priča po hodnicima Marakane

Ilustracija

Među fudbalerima domaćih klubova dugo je bila aktulena igra: "Predstavi se kao poznati novinar i prevari saigrača". Međutim, tokom zimskih priprema u Sloveniji prethodna generacija igrača Crvene zvezde postavila je nove standarde. Zarad očuvanja dobre atmosfere, koja ih je na kraju dovela do titule šampiona Srbije, kvartet u sastavu Mijailović, Pečnik, Ninković, Milijaš dobrano se poigrao sa Draganom Mrđom, golgeterom Superlige.

Izabrane vesti

Nevidiljivi prst fudbalske sudbine hteo je baš da prvi strelac prošlogodišnjeg šampionata karijeru nastavi u japanskoj Omiji, klubu koji su mu šest meseci ranije „namenili“ pomenuti saigrači. O anegdoti iz tabora Crvene zvezde o kojoj se svakodnevno pripoveda na Marakani, progovorio je jedan od kreatora "zavere" Nikola Mijailović...
"Sve je počelo kad je Mrđa bio bolestan i boravio u Beogradu, a mi smo bili u Sloveniji. Dogovorili smo se da podignemo atmosferu tako što ćemo da izmislimo da je za njega zainteresovana Omija. Došli smo na ideju da ga Pečnik zove, pošto zna dobro engleski, da se predstavi kao italijanski menadžer Đino Rafali i kaže kako ima ponudu za njega. Našli smo i sliku nekog Italijana koju smo koristili tokom razgovora sa Mrđom na Vajberu. Mislili smo da će brzo da provali, ali toliko smo bili ubedljivi da nije bilo šanse" – otkriva Nikola Mijailović za MOZZART Sport.

Pečnik i Mijailović

To što ubojiti napadač na prvu loptu nije „provalio“ podvalu saigrača samo je motivisalo njegove saborce da istraju u misiji...
"Gledali smo tabelu japanske lige i izabrali baš Omiju. Ponudili smo mu baš dobre uslove. On je na početku bio vrlo neodlučan. Hteo je prvo da ide, pa da ostane... Pečnik je sve vreme pričao, a ja sam ga navodio šta da kaže. Čak smo hteli da ga nateramo da ponovo uradi magnetnu rezonancu kolena koje je operisao, ali na to nije naseo. Doneo je stare snimke i ostavio ih na portirnici hotela u Sloveniji. To je trajalo sigurno deset dana. Čak smo umešali i Slovenca Ljubijankića koji dugo igra za Omiju, pričali Mrđi kako je zvao Pečnika da se raspita o njegovim kvalitetima. On je skroz poverovao u tu priču. Sve je otišlo predaleko, čak  je i Mrđina žena Ivana odgovorala na naše poruke, odnosno poruke menadžera Rafalija, a-ha-ha... Evo, sad joj se javno izvinjavamo."

Naravno, tokom priprema u Sloveniji Dragan Mrđa je bio kao na iglama. Čekao je konačan odgovor iz Japana, dok su saigrači i dalje udarali po "gasu". O tome se sve više pričalo u Zvezdinom kampu, ali Pečnik i Mijailović nisu hteli da odustanu.
"Posle jedne večere naručili smo mu i tortu koja je izgledala kao japanska zastava. On je to shvatio kao oproštaj od Zvezde. Ja sam čak hteo da mu se kupe avionske karte za Japan, i da mu kao napravimo ugovor sa sve pečatom, da on to potpiše. Ali to bi bilo baš preterano. Nismo hteli da mu kažemo istinu, samo smo mu rekli da je transfer propao... Našalili smo se, podigli atmosferu, i na kraju smo mu prizvali transfer u taj klub. Što je posebno važno: dobio je bolje uslove, nego što smo mu mi ponudili."

Mrđa sa suprugom Ivanom i decom

Tajna o Đinu Rafaliju dugo je skrivana od Dragana Mrđe. Tek na proslavi titule Nejc Pečnik se odvažio da mu kaže istinu.
"Na proslavi titule smo mu tek rekli za našu foru. Prvo se naljutio, a potom prihvatio šalu. Ma šta ima da se ljuti. Asistirali smo mu kod golova, a zatim mu našli i klub, a-ha-ha..."

Nije samo Dragan Mrđa tokom prošle sezone osetio mangupsku stranu Zvezdine svlačionice. Paklenu inicijaciju imao je i Slovenac Kelhar i to na ideju pomoćnika trenera Bratislava Živkovića i Miloša Kostića.
"Da, Kelhi je žonglirao loptu u mraku na Marakani. Neko mu je posle jednog treninga rekao da treba da prođe kroz tunel, i da u mraku žonglira loptu na Marakani i kada stigne do centra da će se reflektori upaliti, te da će ga navijači pozdraviti kao pojačanje. On je žonglirao, ali se svetla nisu upalila, a-ha-ha..."

Ne krije Nikola Mijailović da mu zbog sličnih anegdota nedostaje prošlogodišnja ekipa.
"Bili smo kao jedno, držali smo se stalno zajedno. Imali smo neverovatnu atmosferu. Čak smo se i tokom nih poplava šalili sa Slovencima da je naša sreća što su oni tu. Nosili su garderobu koja je bila prilagođena takvim vremenskim uslovima. Brat Kelhar je imao posebno lepe jakne... Otišlo nam je mnogo ključnih igrača, ali nećemo se predati. Pokušaćemo da ponovimo uspeh. Ovi mlađi zasad slušaju, hoće da napreduju...", zaključio je Mijailović

(Foto: Action Images; MN PRESS)


tagovi

SrbijaSuperligaNikola MijailovićNejc PečnikNenad MilijašDragan MrđaFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara