"Stavio tačku na trijumf: Stuani (18)"
"Stavio tačku na trijumf: Stuani (18)"

Ko kaže da je Boro defanzivan? Tri torpeda u Brajtonu oborila Galebove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.12.15. | 15:20

Lider Čempionšipa demolirao do ovog kola jedini neporaženi tim u ligi u velikom derbiju

Stavio tačku na trijumf: Stuani (18)

Više nemamo neporaženi tim u Čempionšipu, a zahuktali Midlzbro definitivno je glavni kandidat za direktnu promociju u Premijer ligu. To je jasno nakon današnjeg velikog derbija u Brajtonu, gde su gosti sa Riversajda slavili sa ubedljivih 3:0 i izbili samo na čelo engleskog drugoligaškog ranga. 

Izabrane vesti

Tim Aitora Karanke zaigrao je na način na koji nas nije navikao ove sezone. Njihove utakmice su najčešće bile tvrde i neizvesne, a danas su u velikom okršaju sa lakoćom spakovali Galebovima tri laka komada glavom i svojski obradovali čak 15.000 navijača koji su ih ispratili na ovom gostovanju.

Početak iz snova gostiju nastupio je već u četvrtom minutu kada je Španac Kike sjajno umakao odbrani domaćina i glavom matirao golmana Stokdejla za rano vođstvo gostiju. Bio je to šok od kojeg se ekipa Krisa Hjutona nikako nije oporavila, nije dugo mogla da uspostavi dominaciju na terenu, a nakon jalovih napada, u samom finišu kažnjeni su još jednom. Pogodak tačno na vreme spakovao im je opet glavom asistent kod prvog gola Albert Adomah. Fudbaler iz Gane sjajno se snašao u situaciji u petercu domaćina i doneo veliku prednost Midlzbrou pred odlazak na odmor.

Ništa danas nije išlo od noge Brajtonu, a pogodak Stuanija u 62. minutu opet glavom na aistenciju Kikea definitivno je označio i kraj serije od čak 21 meča bez poraza Galebova. Ništa domaćin nije mogao danas, potpuno je nadigran od strane tima koji čak šesti put uzastopno nije primio gol i koji krupnim korakom gazi ka Premijer ligi.

U samo par dana srušilo se sve za Brajton. Još veća katastrofa mogla bi da usledi ako ovog popodneva Derbi i Hal trijumfuju, jer će u tom slučaju dojučerašnji lider na tabeli pasti na poziciju broj četiri.

ČEMPIONŠIP - 22. kolo

Petak

Birmingem – Kardif 1:0 (1:0)
/Kedis 45+1. penal)

Subota

Brajton – Midlzbro 0:3 (0:2)
/Kike 4, Adomah 44, Stuani 62/

16.00 Bolton – Fulam
16.00 Brentford – Hadersfild
16.00 Bristol Siti – KPR
16.00 Barnli – Čarlton
16.00 Ipsvič – Derbi
16.00 Notingem F. – MK Dons
16.00 Roteram – Hal Siti

Nedelja

15.00 Šefild Venzdej – Vulverhempton
16.00 Lids – Preston
16.00 Reding – Blekburn

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaČempionšipBrajtonAitor Karanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara