"Santana, Fer i Samaras ostali bez uhlebljenja"
"Santana, Fer i Samaras ostali bez uhlebljenja"

Ko kaže da je lekarski formalnost: Igrači padaju redom, šta to rade igračima u Šalkeu - Santana upucan na odmoru?!

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.08.15. | 17:17

Liroj Fer već drugi put ostaje bez angažmana zbog kolena. Sidnija Sema muče bubrezi, Boateng eskivirao preglede zbog tetovaže, iako su razlozi izgleda sasvim drugačije prirode

Santana, Fer i Samaras ostali bez uhlebljenjaKlubovi su se saglasili oko obeštećenja, igrač je pristao na uslove i ostalo je samo da se prođu rutinski lekarski pregledi i da se saradnja ozvaniči. Ipak nije sve baš tako prosto kako se može učiniti na prvi pogled, a ovaj aktuelni prelazni rok najbolji je dokaz, pošto nam iz Evrope jedna za drugom stižu informacije o propalim poslovima baš zbog zdravstvenih problema.

Najsvežiji je recimo transfer Leroja Fera, čija je selidba iz Kvins Park Rendžersa u Sanderlend otkazana zbog problematičnog kolena koje ga je još ranije sprečilo da se preseli u Everton. Jorgosa Samarasa muče leđa, pa je Sampdorija odložila potpisivanje ugovora dok ne stignu rezultati dodatnih pregleda.

Izabrane vesti

U Portugaliji je splasnula euforija zbog dolaska Kevin-Princa Boatenga u Sporting, ali su u ovom slučaju informacije krajnje oprečne. Sve je bilo dogovoreno, Boateng je prihvatio značajno skraćenje plate od one koju je primao u Šalkeu, krenuo na potpisivanje dvogodišnjeg ugovora, ali se posao izjalovio. Prvo se pisalo da su baš lekarski pregledi u pitanju, potom se pojavila priča da ih je reprezentativac Gane eskivirao jer nije želeo da mu se fotografiše tetovaža na desnoj ruci (?!), a poslednja – ona zvanična - govori da je u stvari problem nastao zbog prava na korišćenje Boatengovog lika u marketinške svrhe.

Boateng međutim nije jedini Šalkeov igrač labavog zdravlja. Sidni Sem je imao dogovoren transfer u Keln, ali je pao na pregledima zbog problema sa bubrezima, pa i krvi u urinu. Šalke se prilično naljutio na Ajntraht što su se rezultati uopšte pojavili u javnosti. Klub iz Frankfurta se branio da nije odgovoran za to. Naravno, Šalkeu je zasmetala činjenica da će sa tom pozadinom mnogo teže prodati igrača kojeg ne želi u timu. Sada se spekuliše da je upravo to razlog što se navodno krije zašto je Boateng ispao iz kombinacije.

Isti slučaj i sa Felipeom Santanom s tim da je njegov primer sigurno najbizarniji od svih. Brazilac je imao dogovor sa Kelnom, ali se od posla odustalo zbog, prema zvaničnom saopštenju, pokidanih mišića u listi. Tabloid Bild je pak objavio fotografiju Santaninog ručnog zgloba i šake u zavoju i naveo da je u pitanju rana od metka koju je zaradio na odmoru?! Sportski direktor Šalkea Horst Helt kasnije je potvrdio da je Santani smrskan prst, ali da je razlog – povreda prilikom dizanja tegova.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Sporting LisabonSidni SamSerija ASanderlendSampdorijaPremijer ligaprelazni rok 2015PortugalNemackaLiroj FerKvins Park RendžersKevin-Princ BoatengKelnJorgos SamarasItalijaFelipe SantanaEvropaEngleskaAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara