"Kastro u zagrljaju Mhitarijana"
"Kastro u zagrljaju Mhitarijana"

Ko kaže da ne vredi 11.000.000 evra? Gonzalo Kastro sa po dva gola i asistencije pomogao Borusiji da obori rekord (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.10.15. | 21:01

U Kupu Nemačke Julijan Brand blistao u dresu Leverkuzena, Augzburg pokazao da ume na gostovanju

Kastro u zagrljaju MhitarijanaDeset godina je bio verni vojnik Bajera iz Leverkuzena. Letos je prešao u Borusiju iz Dortmunda. Nije mu Tomas Tuhel davao Bog zna kakvu minutažu. Do večeras. A onda je eksplodirao - Gonzalo Kastro. Momak iz Vupertala pokazao je navijačima, ali i treneru Milionera da 11.000.000 evra uloženih u njegovo dovođenje ne bi trebalo da budu bačene pare. Naprotiv, 28-godišnji vezista postao je jedan od junaka ubedljivog trijumfa Žutih nad Paderbornom u šesnaestini finala Kupa Nemačke - 7:1 (3:1).

Kastro je postigao dva gola i zabeležio dve asistencije. Koliko je to nadmoćna predstava bila najolje svedoči podatak da je u dosadašnjem toku sezone bi precizan samo u Ligi Evrope protiv PAOK-a. Ovoga puta je delio lopte i tresao mreže terajući ljude na Vestfalenu da se zapitaju da li zaslužuje bolji tretman.  

Izabrane vesti

Tomas Tuhel je odmorio samo Marka Rojsa i Pjera Emerika Obamejana, ali je njegov tim morao da juri zaostatak protiv ekipe Štefana Efenberga, zbog propusta golmana Romana Burkija koga je prevario iskusni napadač Srđan Lakić. Taj pogodak kao da je razljutio domaćina koji je do pauze dao tri gola. Onaj koji je u 25. minutu postigao Adrijan Ramos značio je obaranje klupskog rekorda, s obzirom da je Borusija prvi put u istoriji vezala 29 mečeva u svim takmičenjima na kojima je bar po jednom tresla mrežu rivala. Golove za domaćina postigli su još Kagava, Gindogan (iz penala), Pišček i Mhitarijan.

Na Športparku u Kelnu, četvrtogoligaš Viktorija nije uspeo da bude iole ozbiljan sparing partner Bajeru iz Leverkuzena. Farmaceuti su se prošetali do osmine finala, slavivši 6:0, uz blistavu partiju Julijana Branda. Mlađani vezista (19 godina) predstavio je publici deo raskošnog talenta, podelivši tri asistencije i postigavši gol. Nedoraslog rivala dotkuli su Čičarito Ernandez (dva gola), Karim Belarabi, Kisling i Jurčenko.

Treći put u sezoni na gostovanjima je pobedio Augzburg. Partizanov rival u završnom kolu Lige Evrope protutnjao je, u mešovitom sastavu, kroz Frajbzurg i golovima Dong Vona u 11, Esvajna u 25. i Brazilca Saibua u 50. pokazao da ume da bude izuzetno opasan.

DFB KUP - 1/16 FINALA

Utorak:

Aue - Ajntraht Frankfurt 1:0 (0:0)
FSV Frankfurt - Herta 1:2 (0:0)
Majnc - Minhen 1860 1:2 (1:0)
Nirnberg - Dizeldorf 5:1 (4:0)
Unterhašing - Lajpcig 3:0 (2:0)
Darmštat - Hanover 2:1 (0:0)
Bohum - Kajzerslautern 1:0 (0:0)
Volfzburg - Bajern 0:3 (0:3)

Sreda:

Viktorija Keln - Leverkuzen 0:6 (0:3)
Dortmund - Paderborn 7:1 (3:1)
Frajburg - Augzburg 0:3 (0:2)
Sandhauzen - Hajdenhajm 0:0, penalima 3:4

20.30: Karl Cajs Jena - Štutgart
20.30: Rojtlingen - Braunšvajg
20.30: Šalke - Menhengladbah
20.30: Verder - Keln

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action images)


tagovi

NemackaKup NemačkeJulijan BrantGonzalo KastroEvropaBorusija DortmundBajer Leverkuzenaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara