"PRECIZNO, KRATKO, HITRO!"
"PRECIZNO, KRATKO, HITRO!"

Ko pogreši pas, nek mu umre majka - Gvardiolin sistem cveta u Bajernu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.12.14. | 12:06

Ćavi Alonso predvodi Bavarce sa 1554 uspešnih dodavanja, dok je Dante procentualno najbolji sa 90,33 odsto

PRECIZNO, KRATKO, HITRO!Na listi deset najuspešnijih dodavača Bundeslige nalazi se osam fudbalera Bajerna iz Minhena. Među Bavarce su zalutali samo Mergim Mavraj iz Majnca na šestoj poziciji, i Luiz Gustavo (bivši igrač Bajerna) na devetoj.

Koliko se samo skeptika i kritičara pojavilo kada je Gvardiola preuzeo Bajern. Naročito posle strahovite sezone kakvu su Bavarci imali pre no što je Pep stigao u Minhen. Govorili su da tiki-taka ne može da uspe u Nemačkoj, da Bajern nije tim za takav način igre, a Gvardiola je ćutao, klimao glavom, i radio ono što najbolje ume - stvarao nepobediv tim.

Izabrane vesti

Istina, Real Madrid je na brutalan način srušio snove Bajerna o odbrani Lige šampiona prošle sezone, i taj poraz je u dobroj meri bacio mrlju na sve što su Bavarci ostvarili u Bundesligi.

Osvojili su titulu sedam kola pre kraja šampionata - rekord. osvojili 47 bodova u prvom delu sezone - rekord. Ostvarili 29 pobeda u sezoni - rekord. Pobedili 19 uzastopnih utakmica - rekord. Primili su svega četiri gola u polusezoni - rekord. Možemo zaključiti da je sezona Bajerna ipak bila uspešna, a ova deluje kao da će biti još bolja.

Ključ uspeha Gvardiolinog tima je kao i u Barseloni - besprekorna pas igra. U smiraj letnjeg prelaznog roka, Pepu je ispunjena velika želja, doveden je Ćabi Alonso. Genijalni Ćabi Alonso, koji je vrlo brzo postao dirigent Bajerna. Kompletirao je 1554 pasova ove sezone u Bundesligi, ubedljivo najviše, uz stravičan procenat uspešnosti od 90 odsto. Granicu od hiljadu je prešao samo još Dante sa 1065.

I dok se Bekenbauer, Rumenige i Zamer snebivaju zbog „dosadnog” Bajerna, Gvardiolino remek delo obara rekorde, poigrava se sa rivalima u Bundesligi, i najveća je pretnja Realu u Evropi. Sve zahvaljujući tiki-taki. Pa ako vam je milo da pljunete Katalonca i njegovu filozofiju nazovete provaljenom, pazite se, možda kao 2011. sa Barsom, osvoji sve.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bajern MinhenĆabi AlonsoDanteEvropaNemackaPep Gvardiola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara