"u Berlinu milion razloga za slavlje"
"u Berlinu milion razloga za slavlje"

Ko se tome nadao u avgustu? Pre šest meseci Dardai je Hertu sačuvao u Bundesligi, sad je vodi ka Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.12.15. | 17:35

U Berlinu pao i Majnc - 2:0. Tim iz Berlina na zimski san ide bolje plasiran od Bajera, Šalkea, Volfzburga…

u Berlinu milion razloga za slavljeMnogi su to videli kao potez očajnika, ali odluka da se Pal Dardai postavi za šefa struke Herte mogla bi da se ispostavi kao najbolja u istoriji berlinskog kluba. Herta skoro nije igrala ovako dobro, pa će zimsku pauzu u Bundesligi dočekati na trećem mestu na tabeli ispred Bajera, Šalkea, Volfzburga, Borusije Menhengladbaha… Daleko ispred! U 17. kolu prvenstva Nemačke na Olimpijskom stadionu savladan je i Majnc, pa će Herta posle 2:0 na koncu jesenje polusezone na odmor otići sa velikih pet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca!

Samo šest meseci ranije Herta se borila za opstanak u eliti. Prošlu sezonu završila je bodovno poravnata sa Hamburgom, koji je prvoligaški status sačuvao u baražu. Tada je Dardai shvatio da je ekipa u odbrani još i sposobna da se izbori za bundesligaškim izazovima, ali da je u napadu tanka. Letnji prelazni rok iskoristio je da popravi situaciju. I sada vidimo da je napravio pun pogodak, jer je pobeda nad Majncom zasluga novajlija u Berlinu.

Izabrane vesti

Oba gola namestio je Vedad Ibišević, koga je Dardai, igračka legenda Herte, doveo na pozajmicu iz Štutgarta. Prvi je postigao Vladimir Darida, koga je Dardai za 3.800.000 evra kupio iz Frajburga. Ostanak bodova na Olimpijskom stadionu osigurao je Salomon Kalu, koji je tu još od prošlog leta. Njegov deveti prvenstveni gol u sezoni što bivšeg napadača Čelsija čini najboljim strelcom tima.

Borusija Dortmund samo je tri koraka ispred Herte. Četvrta uzastopna pobeda Dardaijeve mašinerije, šesta u poslednjih sedam. Gubila je Herta od Borusije Dortmund, Volfzburga, Šalkea, Borusije Menhengladbah i Bajerna. Ali Dardai je našpanovao tim da dobija onda kada je to u okviru mogućnosti tima. A sada je i Liga šampiona sasvim moguća?

Bundesliga, 17. kolo:

Petak:

Šalke – Hofenhajm 1:0 (1:0)
/Čupo-Moting 28/

Subota:

Ajntraht – Verder 2:1 (1:1)
/Majer 31, Ajgner 49 - Pizaro 29/

Keln – Borusija Dortmund 2:1 (0:1)
/Coler 83, Modest 90+1 - Sokratis 19/

HSV – Augzburg 0:1 (0:0)
/Moravek 76/

Hanover – Bajern 0:1 (0:1)
/Miler 40pen/

Ingolštat – Leverkuzen 0:1 (0:0)
/Čičarito 73/

Štutgart – Volfzburg 3:1 (2:1)
/Didavi 22, 47, Kostić 31 - Arnold 14/

Nedelja:

Herta – Majnc 2:0 (1:0)
/Darida 34, Kalu 54/

17.30: Menhengladbah – Darmštat

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vladimir DaridaVedad IbiševićSalomon KaluPal DardaiNemackaHertaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara