"Nemanja Kojić protiv OFK Beograda"
"Nemanja Kojić protiv OFK Beograda"

Kojić pred Širak: Bolje da dobijemo 1:0 nego da dam deset golova

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.07.13. | 10:46

"Niko nam ništa neće pokloniti, moramo pošteno da se preznojimo i na terenu zaradimo nagradu", ističe napadač Partizana pred početak kvalifikacija za Ligu šampiona

Nemanja Kojić protiv OFK BeogradaDošlo doba da Evropa proba. Testovi fizičke spreme na Zlatiboru i fudbalskog umeća u Sloveniji i Poljskoj su arhivirani, od danas se računa samo – rezultat. Partizan na tlu Jermenije počinje napad na Ligu šampiona, a utakmica protiv Širaka (15 časova, RTS 1) trebalo bi, poput lakmus papira, da pokaže ima li u sadašnjoj generaciji crno-belih kvaliteta za reprizu uspeha iz 2003. i 2010.
"Jedva čekam da počne! Zimus, na pripremama u Turskoj, kad smo se tek priključili najboljem timu u državi, Predrag Luka i ja smo zajedno rekli da nam je jedan od motiva prelaska u Partizan pokušaj plasmana u Ligu šampiona i sad krećemo u taj pohod", najavljuje Nemanja Kojić u razgovoru za MOZZART Sport.

Bivši napadač Rada ne sumnja da će prvi internacionalni korak ekipe Vuka Rašovića biti siguran i odlučan, da se neće ekipa iz Humske odmah spotaći.
"Uvek sam optimista i samo pozitivno razmišljanje, bez obzira ko je preko puta, može da nas odvede u grupnu fazu. Gledali smo snimke utakmica Širaka, dobro upoznali njihove mane i vrline i ako ih ne potcenimo, a ne vidim razlog zašto bismo, ispunićemo prvi preduslov za dobar rezultat. Drugi je sadržan u nameri da odigramo pažljivo, koncentrisano, ali maksimalno odgovorno. I onda neće biti problema".

Izabrane vesti

Kad je prethodni put fudbaler Partizana nosio "devetku" na tlu Jermenije ne samo što je postigao gol, nego je i utabao stazu pravo do eevropskog sazvežđa. Nemanja Kojić se dobro seća učinka Gabrijela Klea na kvalifikacionoj ruti 2010, međutim, ističe da je sadašnjem timu potrebniji snažan kolektiv, ne pojedinci.
"Prirodno je da se od mene očekuju golovi, normalno je i da sam ih kao napadač uvek ’gladan’, mada bolje bi bilo da mi danas pobedimo 1:0, nego da postignem deset komada. Tako bi trebalo da razmišlja svako od nas, samo posvećenost ekipnim zadacima može nas daleko odvesti".

Osim dvomeča sa Tre Peneom (3:0, 0:1) gledali su crno-beli kako ekipa iz Gjurmija igra i u nacionalnom prvenstvu i na osnovu video materijala s kraja prošle sezone stekli utisak da protiv kvalifikanta iz preliminarne runde ne bi smeli da imaju većih problema.
"Želja, agresija i borbenost su tri najjače karakteristike Širaka, naročito na domaćem terenu, a mali stadion i bučna publika njihova dodatna prednost. Mi smo navikli da igramo i pred mnogo brojnijim i vatrenijim navijačima, ne verujem da će nam to predstavljati problema. Što se tiče mana rivala, deluje da su nedovoljno organizovani u zonama odbrane, pokušaćemo i nadam se uspeti da iskoristimo te rupe".

Već smo pisali kako ima dosta detalja koji podsećaju na 2010, pričaju uveliko i crno-beli na tu temu, ali su obazrivi.
"Slažem se, uočili smo i mi dosta sličnosti, gotovo identičnih situacija, koje su prethodile plasmanu u Ligu šampiona pre tri godine, ali se ne zavaravamo da će nam elita pasti s neba. Niko nam ništa neće pokloniti. Moramo pošteno da se preznojimo i na terenu zaradimo nagradu. Korak po korak. Počev od danas", završio je Nemanja Kojić, napadač Partizana pred okršaj sa Širakom.

(FOTO: MN Press, Marko Metlaš)


tagovi

JermenijaLiga šampionaNemanja KojićFK PartizanŠirakSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara