""
""

Kolumbija osvaja (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.06.14. | 22:15

Možemo tek da zamislimo šta će biti ako Pekermanovi izabranici prođu grupu i u nokaut fazi napravi neki dobar rezultat...

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Sao Paula)

Bez obzira šta Kolumbija uradi na avetskom prvenstvu, njeni navijači su već pobedili! Kolumbijci i Kolumbijke su osvojili Brazil. Pored toga što su u žuto obojili stadion u Belo Horizonteu, u svim ostalim gradovima u kojima se igra Mundijal su dominirali u fan zonama i pravili šou. Tako je bilo i na trgu u Sao Paulu gde ih je bilo nekoliko hiljada.

Izabrane vesti

Posebno se isticala grupa od sedam devojaka. Karolina, Marijana, Marsela, Anđelika, Ana, Veronika i Makarena su devojke iz Bogote, koje su odlučile da same dođu u Brazil. Bez muške pratnje. Prate gotovo sve mečeve nacionalnog tima, ali su odlučile da duel sa Grčkom ne gledaju na stadionu već u Sao Paulu odakle posle putuju u Braziliju i Kuaibu gde Kolumbija igra utakmice protiv Japana i Obale Slonovače.

Bile su prava atrakcija i dirigovale navijanjem na opšte oduševljenje ostatka publike. Kažu da ne mogu da prežale povredu Radamela Falkaa, ali da je tu njihov miljenik Džejms Rodrigez koji ima ogromnu popularnost u Kolumbiji. Kada je kamera prikazala Radamela na tribinama u Belo Horizonteu, Kolumbijci su frenetično počeli da skandiraju „Tigre, Tigre!“ Pridružile su im se i ostale navijačke grupe poput Meksikanaca, Urugvajaca, Alžiraca, Iranaca, Brazilaca... Nekoliko Grka su ostali u manjini i smrknutih faca su napustili trg posle meča...

Tek tada je krenula fešta. Na binu su izašli momak koji svira saksofon i njegov kolega koji udara po bunjevima, a razdragani Kolumbijci su napravili fantastičnu žurku. Kamere su se utrkivale da ih snime, fotoreporteri se lomili oko onih sedam devojaka... Atrakcija je bila i jedna mama Argentinka sa sinom Brazilcem od nekoliko meseci. Englezi su tradicionalno bili tamo gde je pivo i nisu se mešali sa ostalima dok su pevali svoje pesme.

Čak su i Brazilci u čudu od te silne invazije Kolumbijaca, ali im to ne smeta da im se pridruže i slave sa njima. Možemo tek da zamislimo šta će biti ako Kolumbija prođe grupu i u nokaut fazi napravi neki dobar rezultat. 

(TEKST i FOTO: Aleksandar Gligorić)


tagovi

reprezentativni fudbalEvropaBrazil2014Brazil2014C

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara