""
""

Konačno Osasuna! Uz mnogo muka...

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.09.13. | 22:51

Prvi bodovi i prva pobeda za tim iz Pamplone gde je večeras poražen Elče

Napokon se i Osasuna pomerila sa mrtve tačke! U Pamploni je večeras pao novi prvoligaš Elče (2:1) za prve bodove i prvu pobedu Osasune u ovoj sezoni posle četiri startna poraza.

Izabrane vesti

Četa Havija Garsije je končano opravdala očekivanja navijača i ulogu favorita protiv Elčea koji takođe nema pobedu od starta Primere. Beć u 16. minutu Armenteros je izuzetno preciznim udarcem iskosa u suprotan ugao matirao Manua Ereru i u Navari je moglo lakše da se diše. Usledio je period igre u kojem je Elče bio bolji i imao dve dobre prilike do kraja poluvremena. Za promašaje su kažnjeni na početku drugog dela igre kada je Oriol nadmudrio dvojicu defanzivaca Elčea i udarcem iz drugog pokušaja duplirao prednost domaćeg tima.

U startnoj postavi Elčea se našao i bivši prvotimac Vojvodine Miroslav Stevanović, ali je zamenjen sredinom drugog poluvremena. Izgledalo je kao da će Osasuna lagano privesti meč kraju, ali nije bilo tako. U 87. minutu Mark Bertran je skrivio penal i nastala je drama. Edu Albasar je pogodio sa bele tačke i zavladala je panika u redovima domaćeg tima. Dodatna muka je bila što se prilikom pokušaja da odbrani penal povredio golman Anders Ernandes, ali nije mogao da napusti teren pošto je Garsija izvršio sve tri izmene. Golman Osasune je šepajući dočekao kraj meča, ali Elče nije uspeo to da iskoristi. 

PRIMERA – 5. kolo

Petak:
Osasuna – Elče 2:1 (1:0)

Subota:
16.00: Real Sosijedad – Malaga
18.00: Almerija – Levante
20.00: Rajo Valjekano – Barselona
22.00: Valjadolid - Atletiko Madrid

Nedelja:
12.00: Betis – Granada
17.00: Selta – Viljareal
19.00: Real Madrid – Hetafe
21.00: Valensija – Sevilja

Ponedeljak:
22.00: Espanjol – Atletik Bilbao

(FOTO: Guliver/Getty images)


tagovi

ElčeEmilijano ArmenterosMiroslav StevanovićOsasunaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara