""
""

Konačno se probudio Napoli, Pipita za petama Ronaldu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.03.16. | 22:39

Napolitanci prekinuli seriju slabih rezultata pobedom nad Kjevom, Argentinac opet u golgeterskoj formi

Napoli je napokon proradio. Posle pet vezanih mečeva bez pobede u svim takmičenjim, bolnog poraza od Juventusa, ispadanja iz Lige Evrope, frustrirajućih remija sa Milanom i Fiorentinom, Napolitanci su iskalili bes na Kjevu. Napoli je slavio 3:1 i nastavio poteru za Juventusom čiji kiks će čekati kako bi opet ravnopravno učestvovao u trci za Skudetom.

Izabrane vesti

A nije dobro počelo po domaćina na San Paolu. Nikola Rigoni je bio uporan i iskoristio veliku grešku Vlada Kirikeša u 64. sekundu utakmice. Postigao je gol udarcem sa dvadesetak metara, mada je i Reina loše reagovao tom prilikom jer je imao loptu na ruci.

Rigoni je golom samo probudio uspavanu zver i Napoli je krenuo u opsadu Bizarijevog gola. Izjednačenje je stiglo „na vreme“. Već u šestom minutu. Gulam je probio po levoj strani i poslao loptu u srce kaznenog prostora gostiju, a Iguain izjednačujućim golom najavio povratak u formu. Pipita sada 26 golova u prvenstvu. U trci za Zlatnu kopačku Evrope je prišao vodećem Kristijanu Ronaldu na jedan gol zaostatka.

Već u 38. minutu je Napoli preokrenuo. Žoržinjo je izveo slobodnjak, a Kirikeš na drugoj stativi sjajno ispratio let lopte i iskupio se za kiks sa početka utakmice. Nastavile su da se ređaju prilike pred golom gostiju iz Verone, Iguain je tukao iz svih pozicija, ali nije uspeo da popravi golgeterski konto. Konačno, Napoli je u 70. minutu prelomio pitanje pobednika kada je Kaljehon lukavo izbegao ofsajd i asistenciju Alana u gol.

Napolitanci su sada bodovno poravnati na tabeli sa Juventusom, ali Stara dama sutra ima meč u Bergamu.  

SERIJA A, 28. KOLO

Petak:
Roma - Fjorentina 4:1 (3:1)
/El Šaravi 22, Salah 25, 58 Peroti 38 - Iličić 45+3 pen/

Subota:
Verona - Sampdorija 0:3 (0:3)
/Sorijano 6, Kasano 11, Hristodulopulos 30/

Napoli - Kjevo 3:1 (2:1)
/Iguain 6, Kirikeš 38, Kaljehon 70 - Rigoni 2/

Nedelja:

12.30 Torino - Lacio
15.00 Bolonja - Karpi
15.00 Đenova - Empoli
15.00: Sasuolo - Milan
15.00 Atalanta - Juventus
15.00 Frozinone - Udineze
20.45 Inter - Palermo

(FOTO: Action images)


tagovi

Vlad KirikešSerija ANapoliKjevoItalijaHoze KaljehonGonzalo IguainEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara